Citiraj:
Originally posted by gpremec
Ako trazis 100% stabilnost i nemas ama bas nikakvu namjeru OCati, onda toplo preporucam Supermicro P4SPA+ (i865G, 800MHz FSB, 1GBit LAN) i mozda Supermicro P4SPE (i865PE, 800MHz FSB, 10/100Mbit LAN). Jedino je pitanje kakvu memoriju imas, jer je Supermicro posebno izbirljiv (najbolje MBO i RAM kupiti U Lab2000, i to kombinaciju za koju decki tvrde da isprobano radi). Cijene tih dvaju ploca su od US$160 (P4SPE) do US$183 (P4SPA+) + PDV, ali vrijede svake lipe.
Moja preporuka za P4SPA+, isprobano ploca serverske stabilnosti (ako se koristi RAM koji isprobano radi na njoj).
Intelove ploce od PIII ere na ovamo smatram tek prosjekom kvalitete, i ne bi ju niti stapom dirao. Nisu skupe, ali ne vrijede niti te novce koje kostaju.
|
Ja imam hynixa d43 2x 256.
Eh sad ako taj ram ne ide na nju,onda bih trebao prodati i tu opet pusim koju kunu jer necu dobit onoliko koliko sam platio. To mi je previse komplikacija. Zanimala me samo neka dobra ploca koje nije MSI jer mi je vec 2 puta crkla sama od sebe u roku od mjesec dana,,a da ima bar 865 chipset,fsb800.
Nista drugo nije uzrok crkavanja jer je cijela konfa radila besprijekorno na Asus p4s800 ploci sa sisom,ali je stekala pa sam mijenjao.