View Single Post
Staro 27.10.2011., 15:51   #9
avantgard
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
Evo bio je lik danas. Jučer napomenem da samo POPODNE neka dođe tehničar, ali lik me uredno zove danas u 12 dok sam u školi i ispituje me što sam sve napravio i jel može doći. Kažem mu da mi paše jedino popodne, a on odgovori da će otići pogledati onda na stup blizu moje kuće kakva je brzina (?). Ja mu budala odgovorim da je buraz doma pa neka ode pogledat šta već hoće.

Dođem doma, pitam buraza za T-Idiotov komentar i dobijem ovakav odgovor: "Kupi 4-žični kabel." Ja sad gledam pa koji božji četvero-žični kabel?!

Nazovem ja njega. Prvo ovakavu priču dobijem:
"Mjerio sam brzinu kod tebe. Na izlazu glavnog voda mi je pokazivalo moguću brzinu 5.6Mbps, na izlazu iz splitera(5m kabla od glavnog voda do splitera) ti je 4.7Mbps, to ti je skoro megabit gubljenja za bezveze. Mjerio sam ti i kod routera brzinu (od splitera do routera 6m kabla) i tamo je 4.1Mbps. I kada ti postavimo profil na 4.7Mbps da bi dobio pravih 4Mbps tu ti dolazi do pucanja, smetnji jer ne može toliko progutat i zato nemaš više od 3Mbps. Najbolje ti je da kupiš 4-žični kabel."
- "Pa kakav 4-žični kabel?"
- "Pa 4-žični kabel tak da iskoristimo do kraja i spojiš na glavni vod sve."
Ja zbunjen sad gledam, pa kak ću sad sve žice spojiti na glavni vod i šta ću dobiti sa time? Niti mi je ikada bilo tako spojeno. Vidim da lik bezveze mulja i melje i već mi ga je pun kofer nije mi se dalo ni navlačiti s njime.
Ali još kaže:
- "Tako povežeš na glavnom vodu i staviš spliter jako blizu routera, jako puno gubiš na kablu brzine. Također kupi 'kabal sa kojima se spajaju kompjuteri'(njegovim rječima) i poveži od splitera do routera. Ako ne znaš to napraviti, kupi sve i zovi mene da ti ja dođem povezat pa ćemo i telefon sve od tavana spojiti (inače router je u jednoj od soba, ne na tavanu, a njegova je ideja spliter staviti u sobu)"

Ja još više zbunjeniji, sad stvano više ne znam šta da mu kažem?! Samo sam odgovorio: "U redu je, zadovoljan sam i sa ovime." i poklopio. S time da sam ja njega zvao, fakat više mi dođe da iskoristim priliku dok sam maloljetan da dignem u zrak centralu u susjednom mjestu sa koje se spajamo, kao također i T-Com u susjednom gradu i sve vodove počupat, majku im.
avantgard je offline   Reply With Quote