View Single Post
Staro 26.10.2011., 21:17   #7
avantgard
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
@Nikky: Moje isprike što ispitujem pitanja koja su već pitana milijun puta, ali engleski mi je veoma slab, a na wikipediji sa onom tabelom nisam se baš zadovoljio.
Uspio sam na kraju nešto pohvatat sa interneta i od profesora (objasnio mi neke stvari i posudio klješta za konektore).

Moj ispravak, nije bilo nigdje golih žica kod glavnog voda i kod splitera, krivo sam vidio. Ali bila je stvar u tome da zbog utičnica i valjda ne dobre mjere kabla su bili 'nadoštukani' sa zavrtanjem žice jedna od drugu i sve zamotano izolirkom. Ne volim kad je nešto tako brikano pa sam danas kupio dosta RJ11 kabla.

Znači kod mene je ovako. Nadzemno ide vod telefonske linije. U 'kak ti neku' kutiju je doveden glavni vod i u tome vodu 4 žice koje su zategnute na 'ploču'. Stavio sam novi kabel koji je spojen znači na samo dvije žice (bijela(na nju spojena zelena) i plava(na nju spojena crvena)). Kabel ide do splitera i iz splitera direkt za router konektorom RJ45. Sve je testirano i sve je dobro spojeno.
Kabal koji je do telefona, tj. do telefonske utičnice nisam dirao (mada je i on 'nadoštukan') jer mi ne utječe na ništa tu, a on radi normalno.
Znači sada po mojem ja sam obavio svu dužnost i ADSL bi morao normalno raditi. Ali meni je na speed-testu brzina i dalje žalosnih 0.7Mbps(tu negdje).

Zovem ih evo malo prije. Kažem liku, po 3. put prijavljujem kvar, brzina užasna, pucanje konekcije. Vodove sve promjenio da routera. Kaže lik: "Evo vidim po ispisu spajanja da nije u redu, evo pišem nalog za izlazak na teren jer ovo treba trajno rješenje i nije u redu." I ja ču ovaj put dočekat 'agenta za teren'. Sad ćemo vidjet šta će sljedeće biti, nešto stvarno nije u redu.
avantgard je offline   Reply With Quote