Citiraj:
Autor QuidZz
Sad mi je prioritet UPS, onda SSD...nakon toga ide neki posten cooler 
|
moja preporuka, prvo cooler, onda ssd i na kraju ups. Ovaj CPU jednostavno moli za nekim dobrim hladnjakom...
EDIT: @Baja: u mozda 1% slucajeva je struja problem kod racunala. to ako si recimo blizu trafo stanice ili negdje gdje je struja u totalnoj banani. Tu bi UPS pomogao. ali isto tako ti drugi uredjaji u kuci bi stradavali (od nepravilnog napona koji stalno skace gore-dolje, otisao bi i televizor, friider, linija, itd...) pa bi trebao generalno struju u kuci sredjivati. S druge strane, UPS koji "Pegla" napon, kosta dosta preko 1000 kn. Tako da o tome sto je covjeku hitno treba sam pogledati. I dalje sam kod stajalista da je UPS zadnje sto bi trebao kupovati, jer kod stock brzine i voltaze u kompu, te fluktiacije u naponskoj mrezi nece osjetiti (tu je PSU koji to koliko toliko ispegla). SSD bi osjetio pa bih se za njega slozio... Uostalom, dobar cooler se na trznici moze naci za 300 kn, za 600 vec dobar SSD od 60GB dok je UPS preko 1000 kn. Oni jeftini UPS-ovi za par stotina kn sluze samo da presvitchaju na bateriju dok nestane struje. do tada samo preusmjeravaju struju iz uticnice prema kompu...