Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.10.2011., 19:52   #908
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Štedljiv i efikasan i TDI u istoj rečenici? TDI je stvar prošlosti već dugi niz godina. Forsiranje pumpe duse tehnologije toliko godina, iako se u samim počecima znalo da uskoro neće moći zadovoljavati euro norme. Sve nakon prvog TDI-a je mlaćenje prazne slame, a ovaj, ajmo reći nedavni prelazak na common rail je samo zadnja slamka spasa. Usporedi unutrašnju i vanjsku buku, te potrošnju 2.0 TDI motora, njihove najčešće probleme (injektori) i cijenu popravaka/održavanja s ostalim common rail dizelima pa ti možda svane.

Kum (imam puno familije po zagorju i to su hadrcore VAG-ovci svi odreda) mi ima G5 2.0 TDI, 140 ks, tvornički dignut na 170 i to lijepo ide, nemam riječi, ali što mu to sve znači kad troši bolesno puno, a kad dođe vrijeme za servis, znoj ga oblije u strahu što će sad biti.

Zašto bi kupovanje oldtimera bilo isključivo ulaganje u buduću vrijednost? Takve ljude ne zanima preprodaja za x godina, a i većina nabavi pacijenta za restauraciju pa ga dovede u pošteno stanje.
Čisti gušt, vožnja bez ABS-a, serva, airbaga, 1500 tipki na volanu i svih sigurnosnih kratica.

Baš mi je neki dan nešto palo na pamet. Koja je uopće svrha širokih i niskoprofilnih guma? Automobilske utrke sredine 20. stoljeća s autima koji premašuju brzine od 200 km/h, a imaju uske gume? Dakle, držanje ceste nije bio problem

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote