Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.10.2011., 16:37   #896
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor lutherus Pregled postova
Bonus ti više nitko ne može složiti. Ukoliko ti netko i složi 50% bonusa, unutar 14 dana dobivaš doma doplatak na punu policu a onaj tko ti je složil bonus em što dobiva otkaz dobiva i novčanu kaznu. Jadransko se još igra sa bonusima i popustima ali neće ni oni dugo. Više nema ni famoznih doplataka za putnike na 40/80 po 1,21 kn kod Allianza niti dodatnih popusta i gratisa kod herca i ostalih.
Ne pljuj mi po firmi
Ne igra se nitko kod nas više s bonusima, to ti 1000% mogu reći, nema više tog direktora koji će se s tim zajeb. a kamoli nekog manjeg radnika, to što raja trkelja po kavama, to nema veze s realnošću.
50% bonusa se ne može više dobit/sredit nekom kome je prvi put u životu da rega auto ako nema zakonske osnove za to (oporučno nasljeđivanje vozila i bonusa od roditelja; bonus od bračnog druga).
Sve povlastice i privilegije po policama AO su ukinute, jer su kazne drakonske, a kontrole još veće i češće.

@hammer - lažne police kako ih ti zoveš ilitiga police sa 'sređenim' bonusom, a ne lažne jer lažna polica po definiciji je kazneno djelo i nešto sasvim drugo, se ne mogu više srediti nigdje i nikako, a ne u 20% omjeru kako si ti naveo. Možeš njuškat koliko ti drago. Jedina varijanta je neki torbar koji radi police na pisaćoj mašini, ali te police su tako i tako na rubu zakona jer bi pale u vodu odmah nakon unosa u informatički sustav tog osiguranja i prijenosu podataka u huo i hanfu. Dakle, platio bi nekom torbaru kog vidiš tad i nikad 50% i uslugu, a polica bi ti pala u vodu za par dana

@wolv - ne želim ni iznosit podatak koliko auta smo imali u familiji, jer će me netko proglasiti 100%tnim kandidatom za Popovaču ili Vrapče, ali ta Alpina je starom (a i meni) jedan od 3 naj auta ikad.
Kupljena je u Karlovcu od nekog profi vozača utrka, auto je bio nasviran do bola, 3 bloka motora je sahranjeno u toj šasiji za 2 godine, prosječan vijek trajanja je bio 20.000km. Auto se vrtio na 11.000 o/min, a ler je bio od 1500-2000 o/min. Strašno nešto.

Što se tiče ove općenite spike o kupovanju auta snova. A gle, svaka ljubav ima čara, al za ljubav treba imat para. To je jedna stara narodna.
Znam ekipe koja kupi takav auto, kupi si još jednog everyday fiat una, punta i sl, i uživa u svakom trenutku provedenom u 540i e34, 750i, 850csi, sl500 itd., ali treba biti razuman kad to kupuješ pa shvaćati to o čemu recimo Wolv priča - održavanje takvog auta je proporcionalno skupo njegovoj cijeni koliko je novi koštao, a i fala Bogu broju cilindara istog

Edit:

1. Neću iznosit detalje o AO, ali ima poklona još uvijek :P
2. Hammer, prošle godine je bilo prošle godine, ako nisi u toku, ne lupetaj. Stvari u branši osiguranja se mijenjaju preko noći, samo ti ujutro dođe odluka od Hanfe i to je to, od danas je tako i amen, godina dana je cijela vječnost u ovom poslu.
3. Iznenadio bi se koliko V8 može trošit u normalnom režimu vožnje otvorenom cestom, i koliko je to mala razlika u odnosu na benzinca 4cyl iz ranih 90ih ili starijeg
4. lutherus - pola moje firme ti je u Hok-u, od vrha Hok-a pa na niže, uglavnom rukovodeći kadrovi. Ja bi ih izbjegavao čisto iz činjenice jer su u grdim g.vnima s parama, upravo zbog podoosiguravanja kod kaska i dijeljenja popusta i bonusa šakom i kapom radi konkurentnosti, pa nemaju love za isplatu šteta itd. Ugl. obila im se politika 'niskih cijena' o glavu. I kod AO nema više najjeftiniji, najskuplji, sva osiguranja su ti sada sa istim uvjetima u 10-20kn razlike.

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 23.10.2011. u 16:42.
jopis je offline   Reply With Quote