Citiraj:
Autor hammer_of_thor
Gorivo uopće ne računam jer nema veze sa obaveznim održavanjem vozila
|
Jok, ono dolazi po defaultu i nije primarno da bi se vozio.
I sve one cifre uzimaš previše ''on the low side'', jer ekipa ovdje baca razne M-ove/AMG/Brabus modele a ti sad ubaciš u priču popis održavanja auta od 100 KS (osiguranje za 75kW auto je u ZG uz 50% 2300 kn) a sad će bit sve manje i manje tih lažnih polica jer se više ne može sređivat 50% pa ako si novi vozač možeš se hebat. Jedino ako si ranije imao 50% ili ti supružnik ima pa na temelju toga možeš dobit 25%.
Ne govorim o održavanju i posjedovanju vozila sa 100 KS već o posjedovanju auta o kakvom ekipa sanjari.
O gorivu kao stavci za auto s V8/V10/V12 motorom nećemo. Oni su poznati štedljivci
Evo jedan primjer, dečko iz susjedstva moje godište, dobio posao skupio pare i kupio auto o kojem je maštao, 10g star BMW 850CI. Sve je bilo dobro dok ga iduću godinu nije trebao registrirat i odvest na servis. Na kraju je taj auto u tri četiri godine koliko je bio kod njega više stajao u dvorištu nego što se vozio i to do te mjere (karikiram) da nisi znao koje je boje od naslaga prašine.
Dečko zaboravio da trebaš
A) osigurat i registritat auto od 326 KS
B) da trebaš održavat 10g star V12
C) da trebaš
točit V12
Citiraj:
Autor listerstorm
Ajde i jedan komentar koji se ne odnosi na odbojnike i felge kad je Brabus u pitanju.
Pravac, istina, ne traje vječno ali na dugoj ravnoj dionici (npr. autoput) - adio ferrari o kojem se god modelu radilo. Uz naravno nezaboravan izraz lica ferrariste.
Handling i ostalo, mislim da je tu AMG bolji izbor.
|
Čuj i autocesta ima svoja ograničenja. I jedino kaj ovaj može jest preteć ga i onda se vozit ispred njega na istih 130-150 km/h. Tako da se ipak sve svodi na body-kit

Osim ako nemaš para da svako malo odeš na ring vozikat se a ni tamo ga nećeš vozit na granici.
Citiraj:
Autor Swarm dude
Koliko je bilo ljudi koji su praktički držali gaće na štapu pa su uzeli npr. BMW na kredu/leasing kako bi pokazali susjedima "kako imaju" pa na kraju kako došlo, tako prošlo...
|
Upravo o tome govorim. Ne govorim o liku koji je digo kredu za kupit novi Focus Relax nego o liku koji je na firmu uzeo A8 za kojeg objektivno nema para.
Citiraj:
Autor MAGARAC
Radim u sa kupoprodajnim ugovorima motornih vozila svaki dan i vidim kaj ljudi kupuju, prodaju i daleko je od luksuza od prije 5,6. 10 god. ali isto tako i ljudima nosim obavijesti o raskidu ugovora o kreditima i znam kak stvari stoje..
|
Onda znaš o čemu govorim i znaš što je ekipa kupovala i kako to završi. Samo neka se baci oko na ponude raznih kuća rabljenih gdje su završili auti s raznih lizinga i neka vide kakvi su to auti.
O pljenidbama jahti i raznih skupih automobila zbog neplaćanja dadžbina nećemo.
Kao što rekoh nije bad kupit auto, bad je imat auto, a pod imat ne mislim da trune u garaži nego ga redovno koristit.
Nije bad kupit vani R34 i dovest ga u HR, nije bad uvest Mustanga ili Chargera sa kraja 60-ih, početka 70-ih. Nije bad kupit rabljeni S-type 4,0/4,2 V8 jer ih ima za 8-9k €, nije bad kupit rabljeni boxter ili elfera. Trebaš to održavat.
O tome govorim ne o kupovini kije cee'd 1,4 s baznom opremom.