View Single Post
Staro 22.10.2011., 12:55   #4
avantgard
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
Hmmm, bio sam na tavanu i išao vidjet kako je tu opće provedena linija do mene i kako je to raštrkano (davno je to otac brikao, ili su valjda t-komovci to postavili). Uglavnom linija ide do kuće i ne mogu vidjet a ni ne znam kakvim kablom uopće se dovodi linija. Znam samo da mogu vidjet golu (doslovno, bez ikakve gume, zaštite) žicu koja na jednom djelu je spojena u konektor i u splitter. E sad mi je opet ne logično, splitter je neki CoreLogic CLSI-016a i ima jedan ulaz i dva izlaza. U 'line' ulazi linija, i sad mi se čini kao da izlaz 'phone' ide prema routeru, a izlaz 'modem' prema telefonu, ne znam jel sam to krivo primjetio i ne znam jel bi moglo to uopće funkcionirat ali po meni to izgleda kao isti pinovi, isti konektori.

Inače infrakstutura mi je:
Line -> Splitter -> a) žica provedena do neke stare utičnice za telefon (poveća utičnica, ima tri rupe kao trofazna utičnica) i tu je uštekan telefon
b) žica provedena do utičnice sa dva ulaza. Jednom žicom je prištekan router. E sad ne znam pod šta spada taj RJ11 kabel? Išao sam sad proučit ovaj kabel što je router spojen u utičnicu. Ovaj kraj (manji konektor) spojen u utičnicu vidim da ima 4 pina (crna, crvena, zelena, žuta) i na drugom kraju spojen u router (veći konektor) ima samo 2 pina (crvena i zelena), gdje je nestala ova crna i žuta pitaj boga, ali mislim da je to kabel koji je prije bio spojen u staru KASDA-u direkt (ona je imala isto taj manji ulaz, tj. za manji konektor) pa mislim da je taj kabal malo brikan.

Kako vi imate spojeno sve to. Imate gdje takve gole žice? Utičnice ili direkt idete do routera kablom? Zašto linija ima taj manji konektor (tj. taj DSL izlaz) a router ima veći na kojem piše ADSL?

Zadnje izmijenjeno od: avantgard. 22.10.2011. u 13:33.
avantgard je offline   Reply With Quote