Citiraj:
Autor tomov
Ajmo ljudi hitno je - molim brzi odgovor...
Jučer je frend naručio komponente u Protisa i među ostalim je bio disk 3,5 inch jer je na webu navedeno da takav ide bez beda u jedno mini ITX kućište (koje je također naručio). Dapače pred njim su se konzultirali ide li taj disk u to mini ITX kućište i rekli da ide i on je dao kaparu i sve 5.
Jutros se krenulo sastavljat i naravno ne ide.
Ima li po kojoj osnovi zakona pravo vratiti disk ili nadoplatiti za mali laptop disk?
Dobio je ove majmune iz Protisa i lansirali su mu odjeb u stilu ko te jebe mi tu samo prodajemo izvoli prodat disk na oglasima.
|
Slicno se curi dogodilo, uglavnom saljes mail da trazis raskid ugovora zbog toga kaj su te zaje* i mislim da to pokriva ovaj clanak:
Kad postoje materijalni nedostaci
Članak 401.
2) ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata
Neka neko ko je kompetentniji jos to potvrdi, al mislim da i u zakonu o zaštiti potrošaća imaš stavku o tome, da ak ti pitaš i trgovac ti je dao krive podatke da te tehnicki "prevaril". Drugi problem je dokazati kaj je on rekel :P
Uglavnom ništ te ne košta nazvati državni inspektorat i pitat ih lepo, u ovo vreme krizne su totalno uljudni (valjda idu naplacivat sve zivo xD )
Zakon o zaštiti potrošaća
Zakon o obveznim odnosima
EDIT: zahvala alfa_r članu : Post o sličnom/istom problemu
i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 21.10.2011. u 14:54.
Razlog: našo neki starji post o tome
|