Dečki...bemu miša...
Citiraj:
Autor DANCI
@tomek@vz
Ja sam s ovom konfiguracijom koju imam sad prije ove nvidia imao ati i mogu reći da isto tako imam samo riječi hvale !
...
Pitanje je slijedeće koji bi bio najbolji Linux koji ima i podržava hrpu free programa i koje podržavaju starije igrice (bar što se igrica tiće zadnjih 5godina) ?
Nebih volio instalirati OS na kojem nebi imo nikakve koristi osim neta, video i office.
|
1) Nvidia, nvidia i samo nvidia ako želiš max performanse na Linuxu i to i 2D i 3D
2) Linux ko Linux - meni ti je sve to više manje isto. Probaj OpenSuse sa Gnome ili XFCE sučeljem ...radi brzo, sustav je stabilan a ak zapne javiš se tu il meni na PM.
Citiraj:
Autor Baja 001
U većini slučajeva je instalacija nekog programa / paketa klik - next, na Linuxu je paralela obično neka naredbica u Terminalu.
|
Gdebi? Zbilja se ne sjećam kad sam zadnji put preko terminala na modernoj distri instalirao preko terminala (Arch i slični tu nećemo stavljat). OpenSuse, Ubuntu, Fedora...klik 2x na rpm/deb i vid vraga instalira se
Citiraj:
Autor Baja 001
Doduše Ubuntu je to dosta idiotizira pa i nastaju problem. Ja mislin da je to iz nekoliko razloga:
1. Nemaju love kao M$
2. Marginalizirani su
3. Nemaju toliko resursa kao M$ (kao preduvijet 2., driveri i ostali support)
Zbog toga nastaje problem kada se to sve ide strpat u paket (koji većini ok radi), ali opet je bolje kad sve sam posložiš, a to nije domena običnog usera ma koliko wikia bilo.
|
I da i ne...problemi su najveći zbog prevelike segmentacije distri , standarda baš i nema a developerima se baš neda podržavat svaku hebenu distru i svaku hebenu verziju nekog liba posebno - to je gadan problem.
P.S.-Danci...jesi probao bacit oko na tutorial koji sam radio nekad davno ovdje na formu? Je stari al dosta toga vrijedi i danas za novi Ubuntu...