Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.10.2011., 13:29   #783
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
maltene isto koštaju, touring guma i jedna i druga... ne znam koja je razlika moje čiste f1 i gsd3, ali velim bolje se ponaša od fastresponse koja je po meni isto fer guma.

bilo kako bilo iduće godine idem uzet nove, mislim da ću na rainexperta ići.
Nema tu čiste i prljave f1
Nego po vremenu izlaska, tako su se modeli mijenjali, generacije.
F1 gsd2
F1 gsd3
F1 assymetric

Citiraj:
Autor FERRYS Pregled postova
Nisam ja baš penzić da sam se muval po cesti
Zaboravil sam još napomenut imal sam i continental premium contact na istom autu koja se isto pokazala puno bolje od gy...

Niti jednegume nisu bile starije od 2 mjeseca kad sam ih montiral na auto osim pilotki na kojima sam kupil auto i continentalki koje sam kupil s drugim felgama...
Nisam ti ni rekao da si penzić, nego brkaš kruške i jabuke.
Premium contact je guma za te tenkove, a opet nije u rangu sa f1 , nego sport contact, koja bi ti se opet 2x potrošila nego premium c.
I druga stvar, što je wolv već spomenuo, sport gume traže dulje zagrijavanje i održavanje te zagrijanosti. To nit su gume za kilavu vožnju, nit su gume za neke hladnoće, jednostavno, treba je znat vozit/iskoristit, onda je vrhunska.

Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Ma nabijem taj adac test, 2003 sam kupio GY Ultragrip 7 pa je guma bila užas užasa, a prva na listu ADAC-a.

Dimenzija je 195-55-R15. Ibiza, 86ks.
Svi nešto spominju Michelin Alpin A4, kao jako dobra guma po mokrom i bljuzgi, dosta dugo traje...
Oj bratov školski
Guma koja je u cijelom svijetu dobila samo i isključivo vrhunski pozitivne kritike, tebi nije valjala, a ja se evo recimo još vozim na takvoj (ug7), svakodnevno, vozim se i po kiši i po snijegu i po suhom, ko manijak, radim prilično više km od tebe (35-40.000km godišnje), kupio sam ih prije 2g, kao staru zalihu na skladištu, dakle gume koje su stajale i koje ne bi 80% vozača uzelo, ali ja osobno radije kupim pravilno uskladištene goodyearke, nego neko china smeće koje je jučer izišlo iz tvornice.
Al eto, možda si natrefio na neki primjerak proizveden u turskoj ili koji je odstajao negdje nepropisno uskladišten, i eto ti razloga za ponašanje kakvo se tebi događalo na cesti.

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Guma i pametna elektronika auta. Doživio sam situaciju kad sam već maltene odustao i vidio se u jarku, al nakon intervencije valjda svih onih kratica na kontrolnoj tabli, nastavio sam svoje putovanje dalje i rekao drugi put pametnije.

Naravno, nemožeš protiv zakona fizike, al na dosta stvari se da utjecati, što gumama, što teknikom vožnje, što teknikom auta.
Ništa elektronika, najvažnija je kočnica u glavi, da vozač ima tri čiste da kad je snijeg/poledica, niska temperatura općenito, treba prilagodit vožnju tim uvjetima, a ne glumit Schumija i mislit, jeee ja imam najbolje zimske gume, abs-asc-dsc-tc-blabla i ne mogu izletit s ceste i proklizati.
Koliko smo samo ekipe s terencima dovukli razbijene u radionu koji su bili baje na cesti, jer on ima 4x4 sa ljetnim gumama, jbš zimske, šta će mu to, kad je 4x4, ili one još bolje, imam 4x4, nove zimske, mogu se vozit 100ku po poledici