View Single Post
Staro 18.10.2011., 00:14   #118
cccp
Premium
Moj komp
 
cccp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,030
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Da ne ulazim u financijske trice i kucine, jer sve spada u domenu rekreativne analize - nije li AMD kupio ATI? Poprilicno glup potez, no postavlja se pitanje zasto onda nisu ulozili pare u "R&D" dio ili doeducirali disgruntled DEC inzinjere?
Smisao ove nove arhitekture kod CPU-a i GCN arhitekture kod GPU-a je potpuna integracija. http://insidehpc.com/2011/07/07/deep...-topple-intel/
Da li imaju znanja za to izvesti, nemam pojma.

Citiraj:
Autor Bubba
Mislim, gornja matematika bez izjednog pokrenutnog benchmarka znaci iskljucivi promasaj, pogotovo kada se uzme u obzir ovakva idiotska ideja "modula" i dijeljenja cachea. Baziranje multicluster multithreading procesora bez tehnologija tipa speculative multithreading i slicno, uz ovoliko malo cachea, znaci samo jedno - back to the drawing board, a do tada papati govanca i dalje...
Čini se da CMT dobro radi. Usporedi 4M/4C i 2M/4C rezultate (http://www.hardware.fr/articles/842-...acite-cmt.html). Druga stvar je to što su performanse po jezgri gore od onih Phenoma II. Svi, kao i ti, upiru prstom u cache znači da mora biti nešto u tome.

I meni se čini da u AMD-u vlada rasulo i da je menadžment katastrofa, ali svejedno imaju (donekle) kvalitetne proizvode (Llano i posebno grafički odjel). Bulldozer je još mlad, ja bi im dao vremena da vidimo da li će biti kakvog napretka.
cccp je offline   Reply With Quote