@lutherus
Gledaj ti imaš pogrešan stav, ja ću ti najiskrenije i odgovoriti zašto, bez sprdnje prema bilo kome i bilo ćemu.
Korisnik je korisnik i ti moraš razumijeti da nisu svi korisnici napredni korisnici kao ti ili bilo ko drugi kome se da učiti prčkajući po OS-u bilo Wind ili Linux.
Korisnici se dijele u dvije grupe
1. Običan korisnik u tu grupu spadaju studenti koji nemaju veze s smjerom informatike, poslovni ljudi, obični ljudi kojima treba net, office, igre.
2. Napredan korisnik je onaj ko zna riješavati probleme uz vezi OS-a bilo u Wind ili u Linux i ima općenito napredno znanje u informatici.
Ja imam napredno znanje u Wind, a u Linux kao što vidiš i sam nemam nikakvo zato sam bio otvorio ovu temu da upitam zbog nejasnoća jer se vodim kao običan korisnik.
Običan korisnik općenito želi da mu OS radi kak se spada neki neznaju čak niti instalirati Windowse, niti bilo koji drugi operativni sustav bezobzira koliko je star i kolko ima fakseva iza sebe koji veze nema s informatikom. I ja to jako dobro znam jer sam mnogim ljudima poinstaliravao nanovo Windowse i to većinom zabadava jer su mi nekaj prema meni pritom mislim bilo rodbina, prijatelji, kumovi itd.
Ja sam voljan naučiti bar jedan popularni Linux OS, zato i jesam otvorio ovu temu ! Da nisam nebi ni instalirao Ubuntu, a još manje otvorio ovu temu vezano uz Linux OS.
Običan korisnik pa i napredan korisnik želi da mu operativni sustav radi kak se spada čim ga instalira. I da postoje programi za taj operativni sustav kao takav da mu nepije krv na slamćicu. Baš zato što mnogi imaju pametnije stvari za raditi nekaj drugo npr. obrada videa, photoshop, web dizajner, programiranje, office poslovne stvari umijesto prčkanja, čačkanja i mozganja, a još manje gledati tutorijale zakaj mu nekaj neštima OS kao slučaj kod mene štekanja, iako nisam pokrenuo nikakav program koji bi trebao gutati resurse.
Trebaš shvatiti da problematičan OS nije nikakav OS ko što nebi npr. kupio auto koji često posjeduje kvarove. I vjerujem da ti se neda zajebavati s takvim autom da moraš svaki dan ili svaki tijedan leći ispod njega i prčkati i popravljati, a još manje voziti na servis iako ga nevoziš niti 10 000km godišnje.
A ovako kada malo bolje pogledaš svaki automehaničar pa i aviomehaničar može isto tako se sprdakati nama zakaj si sami nepopravimo auto ili avijon, ko što se tu pitamo/sprdakamo zakaj ljudi sami nepopravljaju Windowse ili neki Linux ???
Pitanje je slijedeće ima li onda smisla kada se neki školuju za informatičara, automehaničara, aviomehaničara, pravnika, doktora ako ćemo se oslanjati da bi svi trebali znati sve ???
To je nemoguće, jer tada nebi bilo uopće ovih zanimanja za školovanje !
Zapamti, nitko nezna sve niti će itko ikad sve znati !