Citiraj:
Autor Zvone2772
HD3200 integrirka? Meni radi OK na W7 na 1680x1050, zajedno s hardverskom akceleracijom H264 i hardv.akcel. web rendera u firefoxu.
Ili možda misliš na tužnu situaciju u Linuxu?
Na linuxu trenutno nemam nijedno, a 11.10 od instalacije službenih catalysta se vuče kao kornjača.
Vjerojatno bi bilo sve OKe da imam nVidiu u kompu 
...ili onemogućim taj sav eye-candy i zaboravim na XvBA i web rendering uz GPU.
Imaš možda kakvu utješnu informaciju ili da si kupim GT520 i riješim sve probleme 
|
Mislim na hebeni D-SUB+adapter priključak koji ne pušta info o monitoru u OS i kojem je trebao heavy modanje xorga da na Linuxu radi kak treba (preko DVI radi sve ok ali mi DVI treba za nešto drugo) - na windozama mi ni nakon instalacije drivera za monitor - neda...vjerujem da nvidia driver pregazi driver monitora ali pošto mi Windowsi ne igraju nikakvu ulogu u životu nisam se ni potrudio zaobići taj problem.
Code:
[tomek@callisto ~]$ cat /etc/X11/xorg.conf.d/10-monitor.conf
Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
HorizSync 30.0 - 81.0
VertRefresh 56.0 - 75.0
Option "DPI" "96 x 96"
Modeline "1680x1050_60.00" 147.14 1680 1784 1968 2256 1050 1051 1054 1087 -HSync +Vsync
EndSection
Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia" #Choose the driver used for this monitor
# Option "ConnectedMonitor" "CRT"
# Option "CustomEDID" "CRT-0:/home/tomek/edid.bin"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Screen0" #Collapse Monitor and Device section to Screen section
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24 #Choose the depth (16||24)
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1680x1050_60.00" #Choose the resolution
EndSubSection
EndSection
So 1997...
Kaj se ove tvoje vuče tiče...driveri još nisu optimizirani za Unity/Gnome3/Gnome-shell rendering. Ja sam se baš radi toga prebacio na XFCE...clean and simple.
Citiraj:
Autor lutherus
Jedno je user frendly a drugo je idiot proof. Ono koje većina očekuje ne samo od ubunta već od svih distribucija je da budu idiot proof i idiot save. A to je loše.
Ubuntu je sam po sebi i više nego user frendly. Samo ponekad treba i pročitati kaj ti poruka koja se pojavi kaže ili kaj ti ispiše update manager ili pak software installer.
E sad ako netko ne želi to pročitati, ako nekome nije stalo do njegovog sustava, zašto bi bilo meni stalo? Ako netko treba podršku, nema problema ja mu mogu pružiti podršku ali zna se koliko to košta. Moje znanje je besplatno ali moje vrijeme nije. No ako netko zatreba pomoć ili savjet tu ću mu vrlo rado priskoćiti u susret ali neka bar pokaže malo zainteresiranosti. Posotoji wiki.open.hr gdje je više manje sve kaj može friškog korisnika zadesiti objašnjeto i obrađeno na vrlo jednostavan i pristupačan način + puno zahtjevnije stvari. Dovoljno je samo pročitati. Sa čitanjem se jako puno tih problema otkloni i prije nego započnu. Jako puno ljudi si daje truda na ovaj način. 50ak nas svakodnevno piše i uređuje wiki, radimo tutoriale, priređujemo tribine, live forume, druženje, pomažemo ljudima na licu mjesta i nikad ne čujemo hvala niti to tražimo. Tražimo samo od korisnika da ponekad i pročita kaj mu sustav kaže, da ponekad razmisli prije nego nešto napravi i da se najvažnije informira. Jer na idiot način nemožeš baš nijedan OS koristiti.
U suprotnome mogu od bilo koga zatražiti neka mi vjreuje i neka u terminal ukuca sudo rm -R /etc ili sudo dd if=/dev/null of=/dev/sda bs=446 count=1 jer će to rješiti njegov problem. I kaj se desilo? Čovjek je obrisal ili /etc folder ili je maknul mbr sektor. Ja mu za to nisam kriv.
|
Ok...ovo je ko da čitam svoj post pred par godina

Da, i ja sam tako razmišljao u početku kad sam vrtio Slack i mislio kak je baš cool sve ručno radit...kak se kaže - starost - mudrost. Gle - nisu svi tako voljni se udubit u sustav, već 99% usera jednostavno samo želi obavit posao na kompu a kad se problem pojavi nije mu ni na kraj pameti čitati Slackbook ili Linux Bible ili Linux in a nutshell ili <unesi ime knjige> već samo želi brzo riješiti svoj problem da može što prije nastaviti koristiti računalo. The end. I sad, kad radim posao koji radim i koji često zathjeva dobar dio dana da se odradi sve kak treba, ostaje mi jako malo vremena za sebe i to vrijeme ne želim utrošiti na čitanje manuala ili skriptiranje već želim sjesti za komp, odraditi što treba i uživat kolko mogu. Vidim da se kužiš dosta i nastavi tako ali odnos sa "običnim" userima moraš promijenit jer je pogrešan. Ne osuđuj i ne kritiziraj - pomozi ako znaš i želiš, ako neznaš i/ili neželiš - šuti.
P.S:- moj favorit je uvijek bio