Sumnjam da je bedasto pitanje, a ako je već bilo takvih tema molim da mi se da link, jer nisam znao na koji način da tražim u tražilici i što da upisujem.
Naime, sad već skoro mjesec dana koristim kao podstanar internet koji dijelim s gazdom. Do kraja prošlog mjeseca je internet radio normalno, barem što se brzine tiče (vrlo rijetko kad ispod 100 kb/s, uglavnom 200-400 kb/s), međutim, od početka ovog mjeseca brzina varira za poluditi i uglavnom je oko 30-50 kb/s, često i niža.
Provjeravao sam tko je sve spojen tj. koliko nas ima trenutno spojenih na internet, i jedino smo ja i on spojeni.
Na prvu bi čovjek rekao da gazda skida torrente ili gleda je na nekim streaming stranicama, međutim situacija je takva SVAKI DAN.
Ne bi to bilo čudno, ali znam koliko je kod kuće i samim time koliko se internet stvarno koristi, a koliko samo stoji upaljen, a znam da torrente isto ne skida (em jer nema što skinuti, em što nije tip za skidanje, a i što ima Carnet koji bi ga vrlo brzo prikratio za uslugu tj. ograničio mu račun s kojim se spaja na internet). Za spajanje i ja korisim Carnet, ali svoj AAI.
Čisto probe radi, probao sam pokrenuti torrent, ali najveća brzina mi je dosegla 6,4 kb/s...
Gazda se spaja mrežnim kablom, a ja, kao što sam već rekao, koristim wireless.
Postavke na routeru nisu dirane, a i imam pristup istome, pa sam i sam to provjerio (a i ne znam što bi se moglo dirati da utječe na moju vezu na ovaj način opisan gore).
Signal je inače na dvije do tri crtice, ne više, premda sam ja odmah kat ispod, 3 metra ispod routera, 2 metra od točke direkt ispod njega.
Veza zna dosta često pući, a blago me živcira i onaj žuti trokut s uskličnikom na dnu ekrana.
Router je Siemens Gigaset SX763, a sve ide preko Iskona.
Za pucanje mogu još shvatiti da se ne može tu puno napraviti i da za to nema neke garancije (ili ima?), a kartica koju imam je PCI Express X1 (
ova) (nije bilo mjesta na ploči za drugu

), ali maknuti ovaj ružni uskličnik i srediti nešto po pitanju brzine mislim da se ipak da...
Svaka pomoć je dobrodošla, a ja se unaprijed zahvaljujem!