View Single Post
Staro 12.10.2011., 14:57   #14413
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Nabijem RJ na tuki s Fuelom za 17k.

Ne kažu ništa definitivno, uspoređuju sisteme prebacivanja hoda, zatim opremu gdje jedino CoilAir ima 9spd, pa kotače gdje genius kaska za Charger Pro kod C'dalea (iako ima 24 žbice naprijed i 28 iza) i Easton Vice-a kod Kone. Kočnice su im svima tu negdje.
U biti head to head C'dale vs Kona naslućujem sklonost C'daleu zbog shocka kojem ti određuješ hod preko switcha na volanu a ne da izmoliš 2 zdravomarije prije nego se baciš niz breg s Konom i čekaš oće li ili neće se otvorit magic link i propustit 200hoda iza, Elixir 7 vs konin E5 (svejedno elixir), te se iz odabira guma kod Kone (Minion 2.5 naprijed pa ti idi uzbrdo) naslućuje mala razlika u namjeni.
Ali tu su negdje. S tim da je C'dale kilogram lakši ali i 500€ skuplji.
Ti Charger Pro kotači su oni što sam ih davno spomenuo, 1700g i spadaju pod AM Wheelset. Novi Crossmax ST ima 1600g i ekipa ih je vozila na zadnjoj Enduro trci od 7 dana bez problema. Za Charger pro vele da su super kotači ali je zadnja naba malo problematična, da se ležajevi troše malo pojačano. Crossmax ST pak vele da nisu čvrsti (pigaju se u vožnji), ali dobro - 1600g ipak imaju.

Meni taj Magic Link 2 izgleda kao dobra stvar i mislim da ga treba probati. Ali dobro da sjetili su se da bi mogli napraviti povratni ventil da se kontrolirano vraća nazad (rebound). Sve ovisi zapravo o toj oprugici. Ako je se stavi ful mekano, onda ćeš biti više u 200mm modu nego u XC. Ali baš fali rebound da kotrolirano vraća i prabacuje modove. Iako ima i nekim meni nejasnoća.

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 12.10.2011. u 15:03.
Vuco je offline   Reply With Quote