Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.10.2011., 09:48   #614
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Preticat se moze i sa benzincem uz nesuporedivo bolju zvucnu kulisu, narocito ako je pod haubom mrcina. Recimo "stari" 4.4L. v8 iz 740 ili 540 meni osobno najbolji BMWov motor ikad. 540i e39 sa 6 brzinskim rucnim mjenjacema, mljac najbolji BMW ikad nakon e39 M5(ciji je 4.9L baziran na tom motoru), ne racunam neke legende iz proslosti..Jedan takav iz 2003 sa M paketom i ne treba mi nista jace ni brze..
Naravno da može, ali s turbom je lakše zbog gori navedenog šaltanja.
Citiraj:
Autor Emissary Pregled postova
Budimo realni, da litra goriva košta nekih 2-3 kune (OK, to nije nimalo realno ), nema normalnog čovika koji bi vozio dizela.

Trese, dimi, buči.
Opet ima ljudi, jer je potošnja duplo manja + dizel je jefitniji.
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
A zašto se zaustaviti na europskim v8 motorima koji se ugrađuju u kosilice?

Iako su BMW benzinci godinama proglašavani najboljima u klasi (V10) kako ne spomenuti Detroit i 7 litreni HEMI V8 iz Dodgea (1971)?

http://www.youtube.com/watch?v=nLkw8...eature=related

Što se diesela tiče:

"After winning the 12 Hours of Sebring in 2006 with the diesel-powered R10 TDI LMP, Audi won the 24 Hours of Le Mans, too".
Bio san uživljen u Amere, ali osim zvuka i potrošnje nemaju ništa. Europa i Japan su daleko isprid u razvoju motora. Nebi minja jednog V8 AMGa ili Ferrarija za nikakav Hemi. IMO.
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Zato jer bi takav auto kao stari muslecarovi na nasim cestama nebi bio ucinokvit..V10 tdi mi svaki dan stoji ispred zgrade u onoj mrcini od Q7. Vlasnik kaze da mu je Lexusuov SUv, zaboravil sam kak se zove kao ficek. Vozi oba jer je neka njuska u Vecernjaku..
Taj BMWov V10 je vec proslost i sad je opet v8 u M5, 560ks. Do 30% manja portrosnja sto me impresioniralo najvise kod tog auta iako je to nebitna stvar jer znam kak to ide, Ispod 25-30l ne gine bar u privh par mj...
9.9 za F10, stvarno impresivno iako nisan neki ljubitelj tih prednabijenih motora, jer sjebu zvuk. Očiti primjer ~700 ks oba, jedan 7.3, drugi 6.0

Baja 001 je offline   Reply With Quote