Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.10.2011., 20:28   #596
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Vidim nešto su se tu spominjali mercedesi W124 i W201, susjed mi ima mercedes servis tako da sam se naviđao tih auta i danas ih viđam po cijele dane...W124 i W201 ljudi nemojte uopće uspoređivat s ičim tog godišta/desetljeća po kvaliteti izrade, da ne govorim o dizelskim motorima iz tog vremena...osobno vozim W124 250D (vozio sam ih do sad jedno 30-ak, svih mogućih izvedbi)...auto je napravio preko 1 400 000 km...inače prvotni vlasnik je bio taksist (od starog neki frend)..nakon toga auto je završio kod mene (taksist kupio novu E klasu W211 220CDI), napravljena manja generalka na motoru (čisto radi zabave, nije mu trebala)..to je bilo prije 6 godina...u tih 6 godina jedini dio koji je zamijenjen na tom autu je elektromotor od brisača (upalio ga dok je 10-ak cm snjega bilo na šajbi uz par cm leda )...na autu je prvotni lak, u njegovih već 22 godine (89 godište) auto nikad nije bio garažiran, zimi je isto vani redovito ispod snijega od kad je jadniče izašao iz tvornice...jednom mi je na prednjem desnom braniku izbilo malo hrđa nakon duge zime (87 kn popravak)...iskreno ne mazim ga nešto, ulje mijenjam kad se sjetim (ne troši ni kap ulja), gume sam sad evo promijenio prije par mjeseci, zadnji put kad sam ga tek dobio i to zimske, auto se doslovno ukopava pri jačem kočenju i nikad se nisam zavrtio na cesti s njim (ipak nije turbo tako da je papučica gasa uvijek na podu ), uglavnom auto je sve samo ne mažen i pažen...potrošnja 8-8,5l (ovisno da li je zima vani) kombinirane vožnje...najbrže sam ga vozio nekih 190-200 (treba mu naravno vremena da dođe do te brzine)...frend mi ima W201, drugi frend 250TD W124 (prvotni vlasnik) i imam još hrpu drugih primjera...

Evo slično u tonu top gear-ovog testa starih Toyota, evo nešto slično i za W124:

http://www.youtube.com/watch?v=-bIV_hHPAFQ (ima 5 dijelova video)

uglavnom mogao bi danima pisat o ovom autu, al vraga ću sjedit tu i pustit nekog šonju (da ti @BladeRunner) koji nema pojma o tim autima da mi uspoređuje BMW-e iz tog vremena s mercedesom...

Zadnje izmijenjeno od: skyman. 07.10.2011. u 20:34.
skyman je offline   Reply With Quote