Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.10.2011., 19:02   #594
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ti opet po svom, ne čitaš što pišem. Ti meni objašnjavaš kakve se pizdarije rade po servisima, kako muljaju ljude itd. Jesam ja pričao o tome? Ne. Ja sam samo rekao da mi je nevjerojatno da mi nude zamjenski dio u ovlaštenom servisu. Da postoji mogućnost da će mi bez mog znanja ugradit zamjenski, apsolutno. Al da mi otvoreno nude zamjenski mi je suludo.
I apsolutno je normalno da 99 % ekipe nema pojma o tome. Fala bogu, pa nisu svi mehaničari. Kad mi promjeni krajnik, kak bi ja trebao znat da to nije oriđiđi? Pa isto izgledaju. Ili manžetu na zglobu? Komad gume i original i zamjenski. A sad, da npr centrala renaulta nebi reagirala na činjenicu da nude zamjenske dijelove u njihovom servisu, baš i nisam ziher.
Pošten serviser će ti i ponudit zamjenski, al takvih je 1%. Nepošten će ti ga uvalit bez da trepne, a kamoli da te pita.
Kad ti promijeni krajnik i isti ti dobije lufta za 25.000km, a prvi je mijenjan na 120.000km, pa da si totalni noob i imaš tri čiste u glavi moš zaključit šta je na stvari. Ne izgledaju isto, originalni dijelovi, eto baš ovjesa, imaju fizički utisnut grb (znak, kako god) te marke na sebi, bez obzira koja ih kooperantska firma pravi. Filteri i ostali potrošni materijal to uglavnom nemaju, ali se zna kojeg proizvođača koja marka automobila preferira kao originalnu ugradnju.

Ne, ne bi reagirala npr centrala renaulta jer, kako ti već 2x rekoh, njima je bitno da oni dobiju svojih 100.000kn za licencu i još najmanje stotku za 'njihov alat', opet ponavljam, bi ali na nekakvu masovnu prijavu ili novine i sl., na prijavu pojedinca, dobio bi odgovor nakon 2-3 tjedna da su provjerili tvoje tvrdnje i da iste ne stoje, da je njihovom 'inspekcijom' utvrđeno da se njihov ovlašteni zastupnik pridržava 'njihovih strogih pravila' koje je potpisao kad je platio licencu.