Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.10.2011., 18:50   #593
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Kakve veze ima jesi balavac ili ne? Bez uvrede tebi osobno, ali nagledao sam se ja ekipe od 20-65 koji su kvalitetne ovce za šišanje, tj naivčine koje misle kako je ovlašteni servis zakon, gdje je sve po špagi.

I očito nisi razumio neke stvari - oni ti niti ne nude zamjenski dio, nego ti neke stvari uopće neće promijeniti, ili će ti ugradit dio žnj kvalitete, a ti kao laik nećeš skužiti niti nepromijenjen dio niti nekvalitetan dio

Ja ti govorim (i ne samo ja, ako si pažljivo čitao postove nakon tvoga) samo kako stvari stoje i činjenicu da je 99% ljudi koji idu u ovlaštene servise totalno van tog svijeta, tj ne kuže se u to niti malo, a ovi to debelo koriste i naplaćuju. I da, ne postoji ti institucija koja to nadzire, i da, kako sam ti već napisao a ti ne čitaš, boli onog tam u npr njemačkoj što njegov zastupnik/serviser ovdje radi, dok god stvar ne eskalira do velikih razmjera (čitaj masovnih pritužbi, novina, tv-a i sl.); njima je samo bitno uzet 100.000-250.000 (ovisno od marke automobila, tj proizvođača samog) samo za izdavanje licence nekome da bi bio ovlašteni servis + 50.000-200.000kn za specijalizirane alate za popravljanje određene marke automobila.
Pa što ti misliš da bi sa današnjim maržama i satnicama rada to ovlašteni servisi mogli zaradit bez muke poštenim radom i bez da zakidaju stranke na ugradnji dijelova? Ako ti tako misliš, onda svaka ti čast. Ili ako misliš da bi tvoja 1 pritužba nešto promijenila. Na kraju krajeva, rekoh ti, 99% ekipe toliko nema pojma o tome, da je takvima sve ok i da je njima super u ovlaštenom jer tamo se radi u lijepim velikim prostorima i pošteno i odgovorno
Ti opet po svom, ne čitaš što pišem. Ti meni objašnjavaš kakve se pizdarije rade po servisima, kako muljaju ljude itd. Jesam ja pričao o tome? Ne. Ja sam samo rekao da mi je nevjerojatno da mi nude zamjenski dio u ovlaštenom servisu. Da postoji mogućnost da će mi bez mog znanja ugradit zamjenski, apsolutno. Al da mi otvoreno nude zamjenski mi je suludo.
I apsolutno je normalno da 99 % ekipe nema pojma o tome. Fala bogu, pa nisu svi mehaničari. Kad mi promjeni krajnik, kak bi ja trebao znat da to nije oriđiđi? Pa isto izgledaju. Ili manžetu na zglobu? Komad gume i original i zamjenski. A sad, da npr centrala renaulta nebi reagirala na činjenicu da nude zamjenske dijelove u njihovom servisu, baš i nisam ziher.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F