Citiraj:
Autor fanATIk
Gle momak, ajd smiri malo, nisam ti ja balavac neki. Na stranu ovo dal će ti zamjenit stvari navedene u računu i slično. Nisam doživio da mi nude zamjenski dio u ovlaštenom servisu i kraj.
Mogu popušit tako da ja lijepo kontaktiram zastupnika i iznesem cijelu priču. I ne da imaju pravo ugrađivat oriđiđi dijelove nego ih moraju ugrađivat. Ne znam u kakvim se to "ovlaštenim" servisima krećete.
I sam sam mijenjao raznorazne filtere po autima, ulje i slično, koristio stvari iz Tokića. Sve van garancije, pošto mi je besmisleno plaćat bezveze hrpu novaca za isti k. Ali ono što ja velim, a vi ne slušate je da mi je fascinantno da doživim da mi u ovlaštenom servisu nude zamjenski dio. Očito i toga ima, al mi je i dalje nevjerojatno.
I jedno pitanje, koliko košta ulje za diferencijal? Frenda na wrangleru 3.0 crd ulje izašlo 2400 kn plus rad. Mislim wtf? Cijeli servis, dakle to ulje, ulje motora, filteri, brisač i sitnice izašlo 6400 kn.
|
Kakve veze ima jesi balavac ili ne? Bez uvrede tebi osobno, ali nagledao sam se ja ekipe od 20-65 koji su kvalitetne ovce za šišanje, tj naivčine koje misle kako je ovlašteni servis zakon, gdje je sve po špagi.
I očito nisi razumio neke stvari - oni ti niti ne nude zamjenski dio, nego ti neke stvari uopće neće promijeniti, ili će ti ugradit dio žnj kvalitete, a ti kao laik nećeš skužiti niti nepromijenjen dio niti nekvalitetan dio
Ja ti govorim (i ne samo ja, ako si pažljivo čitao postove nakon tvoga) samo kako stvari stoje i činjenicu da je 99% ljudi koji idu u ovlaštene servise totalno van tog svijeta, tj ne kuže se u to niti malo, a ovi to debelo koriste i naplaćuju. I da, ne postoji ti institucija koja to nadzire, i da, kako sam ti već napisao a ti ne čitaš, boli onog tam u npr njemačkoj što njegov zastupnik/serviser ovdje radi, dok god stvar ne eskalira do velikih razmjera (čitaj masovnih pritužbi, novina, tv-a i sl.); njima je samo bitno uzet 100.000-250.000 (ovisno od marke automobila, tj proizvođača samog) samo za izdavanje licence nekome da bi bio ovlašteni servis + 50.000-200.000kn za specijalizirane alate za popravljanje određene marke automobila.
Pa što ti misliš da bi sa današnjim maržama i satnicama rada to ovlašteni servisi mogli zaradit bez muke poštenim radom i bez da zakidaju stranke na ugradnji dijelova? Ako ti tako misliš, onda svaka ti čast. Ili ako misliš da bi tvoja 1 pritužba nešto promijenila. Na kraju krajeva, rekoh ti, 99% ekipe toliko nema pojma o tome, da je takvima sve ok i da je njima super u ovlaštenom jer tamo se radi u lijepim velikim prostorima i pošteno i odgovorno
Edit:
Ovo za wranglera = tipična ovca za šišanje iz prvog odlomka. Ako se ne varam, nismo radili s puno wranglera - 4l ide ulja u diff, 1l full sintetike ti je 100-120kn, dalje pomnoži sam i vidi šta ti pričam. A pogotovo za 6400kn za to što si nabrojao. Nemam riječi za takvo besramno uzimanje novaca