Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.10.2011., 18:03   #590
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ajme u kojem ti lijepom i idealnom svijetu živiš....
U 8 od 10 ovlaštenih servisa će te zajebat i uvalit 2.klasu dijelova u autu, ili ti uopće neće zamijeniti pol stvari koje su navedene u računu da su zamijenjene.

Imam primjera iz stvarnog života stotine, od Daewoo-a, Kia, pa do Opela, BMW-a, VW-a. A glavnoj filijali je bitno samo pokupit pare od izdavanja licence, koja košta li ga košta, a to što će doć na loš glas, to njih lagano zaboli, dok stvar ne primi veće razmjere. Na žalost, ali tako stvari stoje.

Od banalnosti da ti samo promijeni ulje, a filter ulja, zraka, klime i ostalo uredno naplati ali ne promijeni, do vrlo bitnih stvari kad ti na velikom servisu naplati npr vodenu pumpu (koja za neke aute prilično košta) a ne zamijeni je, pa zariba ležaj na njoj pa se dogodi havarija motora (isto se radi i sa zatezačima zupčastog remena i klizačima), itd itd.
Vjeruj mi da bi se samo nasikirao nepotrebno kad bi znao šta se sve radi u 'tim divnim i poštenim' ovlaštenim servisima....
Gle momak, ajd smiri malo, nisam ti ja balavac neki. Na stranu ovo dal će ti zamjenit stvari navedene u računu i slično. Nisam doživio da mi nude zamjenski dio u ovlaštenom servisu i kraj.
Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Od koga bi popušili, postoji institucija koja to kontrolira i ima uvjete u vezi toga?pa di ti živiš Imaju pravo ugrađivat orginal djelove dok god je auto pod garancijom poslije kud koji mili moji.. Ja znam da možeš birat u ovlaštenim za fiat, alfu, lanciu, renault, daciu, peugeot a za ostale se raspitaj..
Mogu popušit tako da ja lijepo kontaktiram zastupnika i iznesem cijelu priču. I ne da imaju pravo ugrađivat oriđiđi dijelove nego ih moraju ugrađivat. Ne znam u kakvim se to "ovlaštenim" servisima krećete.
I sam sam mijenjao raznorazne filtere po autima, ulje i slično, koristio stvari iz Tokića. Sve van garancije, pošto mi je besmisleno plaćat bezveze hrpu novaca za isti k. Ali ono što ja velim, a vi ne slušate je da mi je fascinantno da doživim da mi u ovlaštenom servisu nude zamjenski dio. Očito i toga ima, al mi je i dalje nevjerojatno.

I jedno pitanje, koliko košta ulje za diferencijal? Frenda na wrangleru 3.0 crd ulje izašlo 2400 kn plus rad. Mislim wtf? Cijeli servis, dakle to ulje, ulje motora, filteri, brisač i sitnice izašlo 6400 kn.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F