View Single Post
Staro 19.10.2002., 20:18   #10
Mindless
Premium
Moj komp

Mindless's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Frane
evo danas sam malo ekperimentirao i dosao do nekih ne bas dobrih rezultata

o cemu se radi?
isa sam napravit sklopku koja bi imala zadatak da regulira napon na dva sistemska ventilatora. to sam isa prvenstevno napravit zbog buke jer npr. kad nesto pisem u wordu ili citan mejl i sl drzima na malon naponu a kad se igraju igre na velikom. proporcinalno naponu je i buka. sklopku sam uspija napravit ali pri koristenju sklopke dolazi do problema u radu.
dvije su sklopke i imaju regulator koji postavlja napon na 0, 5, 7 i 12V. E sada sve to lipo radi ali npr kad iden regulirat u radu tj. prominit napon onda cujen kako mi se HDDovi upale ??? WTF?
vjerovatno usred promjene napona dolazi do pada napona negdi (napajanje?) i diskovi ostanu bez napona i izgase se te upale istog trena a svi znamo koliko je stetno paljenje diska odmah nakon gasenja (pozdrav bar maderfakerima . Shema je i sta se nakon toga sruse win u isti tren tj. sve zbloka
primjetija sam da smijem minjat sklopku samo kad je komp ugasen a to nie to
sinja sam dosta po netu kako je ekipa pravila ovo ali nigdi nisam sinja ovakve probleme
jeli neko zna nesto vise o ovome ?

pozdraf
najveca sansa je da ti je sklopka takva da kad prilazi izmedju polozaja u jednom trenu spoji oba polozaja istovremeno pa ti to stvori ktarkotrajni kratki spoj izmedju recimo 0V i 5V
ili ti je napajanje slabo stabilizirano ali ovo prvo mi se cini vjerojatnije
Mindless je offline   Reply With Quote