Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.10.2011., 12:04   #558
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Mercedes 190 je smeće od auta. Kao i svi Mercedesi 90ih, osim 124, koji je opet puno lošiji od konkurencije iz BMWa.
1. Da se razumijemo, Bmw fan sam, ono, cijeli život, imao sam 20ak bmw-a do sada (uz masu ostalih auta, ali bmw je ono što volim i preferiram).
2. Aj molim te ne drobi neargumentirane gluposti i bolje nemoj ništa pisat, pametnije ti je.
3. 190ka je vrlo kvalitetan auto, pogotovo u kombinaciji sa starim robusnim 2.0d motorom. Limarija je isto odlična. A ako nisi znao 190ka je mercedes 80ih, isto kao i 124 linija. U 90ima su samo bili redizajn modeli, koji mehanički ništa novo nisu donijeli. Uz 2.0d, odličan je još i 2.5d, samo malo žedniji motor ali jednako kvalitetan, isto kao i benzinci 4cyl, 1.8, 2.0 i 2.3, extremno malo kvarljivi motori, sa vijekom trajanja od min 400.000km bez otvaranja motora. Mane 190ke su čahure na zadnjem ovjesu (kad odu auto ima manevre sam po neravnoj cesti), često neispravnu ručnu (tj nožnu, pomoćnu kočnicu) zbog samog principa rada i tvrda sjedala, užasno neudobna.
4. Konkurencija iz bmw-a, daj please, ja kao bmw ovisnik ću ti reći da kocka nema šta tražit kraj 190ke ni po kojem pogledu. E34 vs 124 je već druga priča, ali govoreći o kvaliteti, dizelski motori u mercu su jedno 5x bolji, 4cyl benzinci su isto mercovi bolji, dok se u slučaju 6aka merc može poklopit po ušima naspram bmw-a, dakle, ko hoće odličnog 6aka, onda je 5ica e34 way to go, a isto tako i po pitanju udobnosti, izgleda (stvar osobnog ukusa ofc), ovjesa, bmw je daleko bolja solucija. No pošto ti pričaš o kvaliteti, reći ću ti - ne trabunjaj, 124ka je kvalitetniji auto, daleko kvalitetniji i izdržljiviji. Imao sam 4-5 komada, različitih motora, a često u isto vrijeme i e34 i 124 kombinacije, ili 190 i kocku.
5. Ako si ti mislio uspoređivati e36 koji je izišao krajem 90e, sa 190kom koja je izišla 82e, onda gadno brkaš lonce i poklopce u autoindustriji.
6. Mercedesi 90ih su otišli u krasni k.... sa okcem, ilitiga W210 linijom, koja je većim dijelom napravljena od lima proizvedenog u portugalu, iznimno nekvalitetnog, što su već nakon 4-5g uvidjeli vlasnici istih, dakle strašni problemi sa prohrđavanjem pragova, rubnjaka, donjih rubova vrata itd., sa onim big failom od 290td motora, itd itd.

Mislim, daj kad već blebećeš, probaj argumentirat neke stvari