Citiraj:
Autor Elpresidente1
Ajd probaj sa drugim programom tipa speedfan ili everest
|
Speedfan je cijelo vrijeme na kompu, i prikazuje identičnu temperaturu kao i ovi ostali programi.. I everest, i amd overdrive, i HW monitor i u BIOS-ima. I sad će opet netko smisliti neki novi program, ili matična krivo kaže.. Ja vam kažem da moj OC-ani proc za 350mhz, s stock voltažom ne prelazi 40°. Nisam ga testirao pod full opterećenjem, i u novim igrama za to čekam HD6950, ali na full svim detaljima i sve neće ići iznad 50°, što taj hladnjak čini dobrim hladnjakom, šta se mene tiče..
Citiraj:
Autor Elpresidente1
pa nam onda reci kaj imaš od temperatura (senzora) za cpu. Jer ovo kaj pokazuje kod amd-a za jezgre nema veze s mozgom, kod mene je to npr. ispod sobne temp. Kod ovih drugih programa bi trebo vidjet da imaš jednu temperaturu za cpu (uz još ove besmislene za jezgre), koja već ima više smisla (tipa u idle +10° iznad sobne).
AMD cpu imaju jedan senzor za temperaturu, a ne za svaku jezgru, ovo kaj prikazuju programi za jezgre služi za intela. Možeš također primjetiti da neovisno kakvo je opterećenje pojedinih jezgri, sve imaju uvijek istu temperaturu.
|
Komp radi već 10 sati u komadu, baš sam testiaro ga 3d makom i trenutno igram COD4, koji je trenutno pokrenuti, samo minimizirati, i prije toga pogledao 2 filma... I max temperatura je dosegla 37°.