View Single Post
Staro 02.10.2011., 18:39   #13951
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Od svih ti kaj si napomenuo, SLX M665 ili Oro K18 ovisno koje su na ruku bolje. Mada ne znam sad jel kupuješ novo ili polovno. Umjesto K18 bi ubacio RX. XT765 sam probao i osim što je stara kočnica, kočenje nije bilo ama baš nimalo impresivno.

Što se tiče težine SLX-a, mislim da su 330-340g bez diska (nađi postove di smo Mic i ja diskutirali o težini SLX-a i Code 5 kočnice). Dodaš još disk od ~140g gore (od Shimana baš i nisu najlakši) i imaš punu težinu seta. Mislim da će biti kako je Sile rekao, oko 900g možda i koji gram više.

IMHO, od novih bih išao na SLX M666 u Sloveniji sa povratom poreza. Nitko još nije imao M596 (Deore 2012) i ne znam kakve su one, a full su jeftine ovako naoko. S obzirom da ne znam kakve su nove Elixir 7 i 9 kočnice, a zbog starijih bi to jako dobro proguglao što ekipa kaže, ostalo bi sve na biranju između Formule i Shimana.

Da je stariji Shimano M665 jača kočnica, bila bi dan-danas vrhunska.

Za sad nisam imao problema sa Formulom RX (a isto je cijena oko 500-600kn nova bez rotora) pa bih nju preporučio. Jača od SLX-a M665 i XT 775, no nije toliko trouble free (pakne su dosta blizu rotora, te DOT tekućina koja se mora odzračivati jednom godišnje).

Zato i gledam taj M666 novi kao neki super best buy.