Citiraj:
Autor Burko
srale, imas kakvog iskustva sa elektornikom? bez uvrede mislim, pitanje je na mjestu.
kako? pa lako, multimetorom. odrezes malo iznad konektora kabel, ogulis zice i unutra su tri komada (jer su tri izvoda na konektoru), i izmjeris otpor izmedu svake zice i odredenog dijela samog konektora. naravno otpor treba biti 0 ili priblizno 0, i znas koja zica ide na koji dio samog konektora, cijela filozofija.
inace i dalje ne kuzis zasto kemijati kad je najjednostavnije i estetski vrlo ok rjesenje ovo sto sam napisao, uzeti muski i zenski sasijski 3.5mm TRS konektor, prelemiti zenski onako kako je nikky napisao i lijepo ga ucvrstiti na lim kartice, maknuti originalni muski 2.5mm i zamjeniti sa 3.5mm, i gotova prica.
|
Zavrsio sam elektrotehničku, tak da nekog teoretskog pojma imam, ali praktično sam malo slab
Kuzim ovo za odrđivanje koja zica ide kud, u ponedjeljak idem u chipoteku pa cu vidjet sta cu tamo nać. Mzda imaju zenski 2,5mm i onda samo kupim njega, zalemim i valjda bude radilo. Ako ne kupim jedan muski i jedan zenski 3,5 mm i onda slozim tako.
I ja bi vise volio da to slozim da se moze izvaditi i vjerovatno cu tako napraviti.