View Single Post
Staro 29.09.2011., 21:48   #748
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Da si ne otvaram novu temu....

Uboo Fractal Design Define R3 Black Pearl danas, odma preselio komp iz Lian Li V1000 u ovo... Zapravo jedini razlog zbog kojeg sam uopce kupovao novo kuciste je jer sam uspio nac jedino koje mi dizajnom odgovara, a da je crno ko ostatak komponenti (komp, ekran, pojacalo, itd), za dobre pare.

Ukratko razlike FD Define R3 u odnosu na Lian Li:
- losija izrada (face it, aluminijski Lian Li V1000 je bolje napravljen, ne skandalozno bolje, ali 10-15% ovako odoka, stvar je u sitnicama)
- bolja zvucna izolacija (lian li je nema - aluminij i jos aluminija, sto nije nuzno lose)
- bolji cable management (kod V1000 je minimalno rjesen, FD Define R3 ima proper rupe i gume)
- izgled je kako kome, netko voli mac-alike, netko FD-alike, meni osobno bi V1000 bolje izgledao da je crne boje, ovako FD
- airflow - podjednako. Oba imaju dobro provjetrena kucista - V1000 ima brdo rupica pa se prasina malo vise skuplja, ali i bolje hladi

Uglavnom, da ocjenjujem oba kucista, oba bi dobila 9/10. Za desetku im svakom fali po neka sitnica.
Pa toga nije ni bilo ni u planu kad je taj tvoj lian li izašao. Ovo je usporedba krušaka i jabuka. Jedno kućište je stara škola što se tiče izrade ali mu fale neke sitnice na koje se danas dosta obraća pažnja, dok je drugo predstavnik novih kućišta koje nije toliko robusno, al ima masu điđi miđi koje čovjeka vesele.