View Single Post
Staro 29.09.2011., 11:04   #50
nightmare1066
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
4850X2 problemi

Pozdrav svim članovima PC eksperta, dakle, kupio sam 4850x2 prije 3 tjedna, od jednog čovjeka iz Ivanić Grada, odkad sam ju donio doma ona ne funkcionira, oni mi tvrdi da je u mojoj matičnoj problem ili napajanju, nakon natezanja s njime 3 tjedna da mi vrati novce odlučio sam potražiti pomoć od vas i da li bi ja trebao preuzeti krivnju za ne(rad) te kartice. Imao sam velik arsenal grafičkih kod sebe i nikada nisam imao problema s njima, ovo je jedina koja mi je stvarala probleme. Uglavnom da pređem na stvar, radi se o Sapphire 4850x2 2GB verziji, stara je oko godinu i pol. Kada sam ju prvi put instalirao pojavile su mi se šare preko ekrana (artefakti ili kako bi on rekao: fragovi), ja sam ga zvao i upitao zašto ona ne radi. On mi je rekao da je grafička osjetljiva na napajanje i da točne žice moraju biti utaknute u nju, što sam i provjerio i onda mi je rekao da probam sa reinstalacijom windows-a, updateanjem BIOS-a... bla bla bla, sve sam napravio i tako nakon tjedan dana ja mu odgovorim: Kartica mi ne radi, ja bi lijepo ili novce natrag ili garanciju, a na to on meni je odgovorio da je kartica kod mene tjedan dana i da nemam pravo povrat novca, a garancija nije kod njega nego kod prvobitnog vlasnika i rekao da će je nabaviti. Zatim je počeo izigravati žrtvu, kako je morao potrošiti 1350 kuna da bi digao garanciju sa carine, zato što je kartica imala garanciju u drugoj zemlji (on je sam platio to neko vađenje računa sa karticu, bez mog znanja) i rekao mi da garancija vrijedi u bilo kojem AMD ovlaštenom servisu, ali ne u Hrvatskoj. Priča je dugačka, i da skratim, mislim da čovjek izigrava žrtvu kako bi svalio svu krivnju na mene i izbjegao odgovornost. Srećom imam njegovu adresu, i zapisao sam mu registracijske tablice, dakle tu nema problema, što se tiče povrata novca. Mene zanima da li bi ja ipak trebao preuzeti odgovornost iako sam ju imao oko tjedan dana, a tek onda sam se požalio, ali me on ipak natezao već 3 tjedna i ponašao se kao da kompjuter u životu nisam upalio. Grafičku nisam imao ni prilike koristiti, samo sam u BIOS-e uspio doći, a i tamo su se te crte pojavljivale. Mene zanima što bi te crte mogle značiti? Da li su VRAM-i oštećeni? Ili možda DVI utori oštećeni? Kablovi sigurno nisu, imam ih dosta i većinu sam isprobao. Grafička je sad na servisu kod njegovog "frenda" i kaže da grafička sada radi i da je samo trebalo flashat BIOS-e, mislim da me laže, jer je često mijenjao priču i samo izbjegava vratiti mi novce. Tvrdi da su mi stabilizatori napona oštećeni na matičnoj, a matičnu sam kupio prije 2 mjeseca. Dakle šta vi mislite? Da li je takav kvar popravljiv jednostavnim flashanjem BIOS-a? Ima još detalja o svoj toj priči, ali eto, skratio sam koliko sam mogao. U petak dolazi kod mene i isprobat ću grafičku na novom modularnom napajanju od 850W pa ću još vidjet, no u slučaju da grafička ne radi, što vi predlažete da učinim? Mislim, glupo mi je dati 850 kuna za grafičku koja ne radi, koju nisam imao prilike koristiti, čim probam ući u windowse ona da BSOD i restarta računalo ili ostane na BSOD-u dok ne restartam.
CPU: AMD Phenom 1090T
RAM: Corsair 2X2GB 1600MHz
MBO: ASUS M5A78L LE
PSU: Corsair GS600
nightmare1066 je offline   Reply With Quote