Jao koje glupe avanture s zamjenom guma.
Došli konačno nobinikovi i ja se bacim na poso navečer. Krenem skinut gumu s zadnjeg kotača, naravno nemam stalak niti imam 5 ruku pa me jebe mjenjač i lanac i ajd dobro, krenem skidat šlauf i zaboravim da imam krvavi francuski ventil i onako zdravoseljački potegnem i iščupam zračnicu i naravno sjebe se ventil zbog onog metalnog prstenčića koji ga fiksira. Bogajarca itd. Nema veze, imam ja rezervnu, ne moš krpat kad je ventil satran.
Stavim ja novu zračnicu, sve lijepo legne, najebem se opet s stavljanjem kotača nazad, stan već sad ko svinjac, napumpam lijepo gumu, ajmo na prednji kotač.
Prednji kotač riješim ko iz čkepi, reko koji sam majstor, napumpam lagano čisto da mogu do benze jer mi je tlaka s ručnom pumpom na 2 bara a i manometru ne vjerujem, krenem van i vidim zadnja guma sjedi. Kajkuracpickadinamo ajmo opet skidat i sve ispočetka, naravno rezervna zračnica ima rupicu. Pa krpanje. Pa vraćanje svega gore, pumpanje i ajmo na benzu. Lagano lud.
Doguram do benze, ipak imam 70kg s krevetom da ne sjebem neš, imam onaj nastavak za našarafit na ventil za pretvorit iz francuskog smeća u auto ventil, kad ono, manometar ne radi. Krvave ti se majke %$#/#/, reku idem prek ceste ima druga pumpa. Viču radnici "kae kaj ne radi zrak" ja si mislim kak zrak nemre radit "ma ne ne ne radi manometar" i čujem samo "aha manometar" i mrmljanje u stilu mrš pederčino.
Lagano prek ceste, lik pumpa sve 4 gume na Fiat Unu i naravno on bi pričo, a tekma traje, a on je napravio 1200km i mora pazit na tlak, nije za zaebavat se.
Napumpam prednju, 2 bara ravno, reko super, napupmam zadnju, idem odšarafit taj nastavak ali i dalje me taj lik iz Una neš trolla, i ja odšarafim jezgru ventila dok slušam najdosadnijeg lika ikad, sav zrak u pol sekunde van.
Naravno da je ta jezgra postala jedno s tim nastavkom ko da je Borg asimilirao ventil, ne moš izvadit prstima, nema šanse. I lik me blijedo gleda, "jel ti mogu pomoć" i ja "jel imaš kliješta" (mislim si mrš debilu) i on veli "imam", i iskopa kliješta iz auta. Reko a daj ne seri.
I tak ja sredim sve i sad je super. Gume su brutalne, meni bar, prve gume s tolko ripni, a i idu dost brzo po asfaltu. Ćemo da vidimo.