View Single Post
Staro 26.09.2011., 17:23   #7
NixOne
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2011
Tnx svima na brzim odgovorima i volji za udjeliti par savjeta, isprike što prije nisam odgovorio, prezauzet sam bio ovih dana!

Citiraj:
jesi pogledao da li su ti usb konektori na kompu ispravni? mala vjerovatnost da nisu, ali pogledaj
Jesu, bez brige, redovno spajam mp3 player i stickove i još sam nakon tvog posta provjerio sve konektore i šljakaju svi.

Citiraj:
spoji ga odozada na matičnu, ne naprijed
Isprobao sam na svih 8 usb konektora, 2 prednja i 6 odzada, ništa...

Citiraj:
Poznati problem kod Asrock ploča - daju premalo struje na usb.
Znam to iz iskustva, a starost kompa i komponenata ne pomaže takodjer.
Kad sam spajao externe HDD-ove od frendova nije bio dovoljan jedan kabel nego i onaj drugi za napajanje.

Citiraj:
Probaj vidjeti u disk managementu dal ti prepoznaje disk, možda ga samo trebaš "assign" i raditi će.

Desni klik na computer->manage->disk management
Ako tamo vidiš disk (osim svog u računalu), probaj desni klik na njega i assign drive letter. Nisam siguran kako se točno zove opcija ali mora biti tako nešto.
Tnx, probao sam to nakon tvog posta - ništa, uopće ga ne očitava, samo prikazuje interni HDD...

Citiraj:
Dal javi "device not recognized" poruku? Ak da, izvadi kabel iz napajanja na pol minute.
Ak ne, aktiviraj ga kak je objašnjeno u postu prije ...
Ne, kao što sam iznad napisao uopće ga ne očitava...

Ne znam stvarno što bih još mogao napraviti, frend mi je spominjao da su možda driveri od matične problem, trebalo bi ih apdejtati mada se baš ne kužim toliko u to. Ako i to ne pomogne ide na prodaju, jbg novi komp koji bi ga sigurno očitavao mi nažalost nije u planu u skorijoj budućnosti...

Još jednom tnx svima na savjetima!

Cheers
NixOne je offline   Reply With Quote