View Single Post
Staro 26.09.2011., 02:59   #8088
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ček... znači star trek ti poljulja reference point, ali ovo ne?
Star trek nije tu da poljulja ništa...nego da prikaže neistraženo, moguće, uvede nas u svoj svijet sa svojim zakonima fizike, mogućnostima itd koji imaju smisla u tom svijetu a opet s daškom svakodnevnih realnih situacija u tom okolišu...i naravno to sve da bude dosljedno pravilima prezentiranim u toj priči...što nije vjerno prikazano u Man from Earth, a ironično film se ipak okreće tom znanstvenom aspektu "iz našeg svijeta" i podlozi za uvjeravanje skeptika (osobe koje okružuju glavnog lika)...znači teži se realnosti i pravilima iz stvarnog života, jedino što je ovdje fiktivno je činjenica da živi zadnjih 14000 godina (doduše ironično, to je jedino i dobro objašnjeno u toj cijeloj priči )...

@Mad_Duke
E pa upravo to..ako je Superman prezentiran kao čovjek od čelika, pa naravno da će preživjet rafal iz AK-47, super-ima smisla i logike...upravo toga fali u Man from earth...evo npr. čovjek izričito na početku napomene (kao odgovor na pitanje kako je bilo za vrijeme ledenog doba i jel upozno ovog-onog) da ne može bit na više mjesta od jednom, nego može samo predočit iz svoje perspektive kako je bilo u to vrijeme sa svog položaja...a opet čovjek uspije prisustvovat svim važnijim događanjima u povijesti (kao što sam već napomenuo da je bio Isus, uskrsnuo, da je učio od Budhe itd), jel to ima ikom logike...a opet i sam glumac naglašava da nije ništa pametniji od prosjeka, može se razbolit, treba jest, treba pit itd, nema neku moć putovanja kroz vrijeme, ne regenerira se superbrzo, nema teleporter ....znači kao i svaki drugi čovjek samo što ne stari... dobro film je tu da objasni i racionalizira važnija događanja kroz povijest i priča je sastavljena u tu svrhu...al iskreno te rupe u priči su me toliko zasmetale da poanta filma nije došla do izražaja...kao što rekoh po 50. put..ideja filma odlična, realizacija meni ravna nuli...i da(sad da ne spoilma drugima, ako već nisam) kraj filma, šlag na torti..šta drugo reć, osim da ne volim šlag na torti

I dobro dosta više o tom filmu, ne mogu više o tom razmišljat...polupat ću školjku ..vi imate svoja stajališta, ja imam svoje..i to je to

Zadnje izmijenjeno od: skyman. 26.09.2011. u 03:08.
skyman je offline   Reply With Quote