Moja iskustva s Q-Fanom na Asus plocama su svakakva, ali ono sto sam primjetio da Q-Fan ne radi na svim verzijama BIOSa na raznim plocama. Npr. na mojoj P4P800 doma ne radi sa zadnjom revizijom BIOSa (1.15 ili 1.16, tko bi vise pamtio).
Iskreno, na Prescottima i nije neka korist od Q-Fana jer ce ventilator u najboljem slucaju raditi na 90% svoje brzine, i to potpuno neopterecen. To sto se prije "servisa" proc manje grijao bi moglo biti povezano s pastom koju su metnuli ili maknuli, ali isto tako moze biti vezano uz reviziju BIOSa. To sto se kod njih u servisu manje grije nego kod tebe doma, hm, moglo bi biti da je kod njih u servisu znacajno manja temp nego di stoji kod tebe doma. Npr. moj komp doma stoji bocnom stranicom na 15cm od radijatora, i grije se poprilicno vise nego kada ga odnesem kod sebe u firmu.
To sto se kod tebe kuler otkvacio, to samo govori o ozbiljnosti pri slaganju samog kompa (ako nije pukla neka od kopci, sto se desava, iako jako rijetko), jer se kod LGA775 treba dobro provjeriti dali je kuler dobro sjeo na plocu.
Inace, za efikasnije hladjenje Prescotta se vise isplati uloziti u kuciste koje je osmisljeno za kvalitetno hladjenje Prescotta (bez suvisnih ventilatora), nego investicija u novi hladnjak za proc.