Malo nam je zamrla tema, nije valjda da nitko ne slaže HT doma.....
Evo ja se malo ponovio, prvo sam prodao AVR-1910 poradi nekih financijskih "poteškoća". Zatim sam se krpao sa Marantzom iz firme ali i to je stalo prošli tjedan pa reko ajde da uzmem nešto ne preskupo ali da sam miran neko vrijeme.
Cijenovni rang naravno što niže to bolje, čak sam u nekom trenutku očaja razmišljao i o Excellu za 600 kuna

Na koncu se odlučio za
Yamahau RX-V371 Titanium. Uspio sam preko firme još i 20% popusta nabaviti tako da je ovaj financijski dio zadovoljen.
To im je nova linija za ovu godinu, nema neke điđe miđe kao Denon ali osnovno kaj mi treba ima, HD audio dekodere, 4/1 HDMI ulaze/izlaze i mikrofonsko štelanje zvuka YPAO.
Po speckama 5x100w al sam negdje našao da je 5x60w što će i biti prije jel iza piše da je potrošnja cca 250w.
Nakon prvog vikenda korištenja mogu reći da sam dosta zadovoljan, kako funkcijama tako i zvukom. Stereo je "dobar", u rangu sa Denonom AVR-1910, čak na trenutke i ugodniji. U surroundu je ipak to Yamaha, jako dobar zvuk.
Čak mi je i daljinski nakon Denonovog preklapajućeg osvježenje. Receiver je čak malo niži nego inaće, mislim 2 cm pa nekako skladnije izgleda, ekran je dobar i vidljiv sa većih udaljenosti.
Konkretno za tih cca 1750/1800 kuna po meni dobra kupovina, još ako se uspije kakav popust nabaviti....
Nabacit ću kasnije par slikica kad dođem s posla, evo jedne sa weba