View Single Post
Staro 18.09.2011., 20:18   #510
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
@Sn4k3

Za unikatno i modularno kućište ne može se očekivati da mu cijena bude mainstream.Takva kućišta imaju svoj "market niche". Bez obzira što bi većina (uključujući mene) uzela standardni midtower.

@coconut

Ovo kućište se ne uzima radi štednje. Što se ATX-a tiče ovdje bih se prije koristio riječju "ako" nego "kad". Ali sve dalje po tom pitanju su nagađanja.

TT općenito (zasluženo) izrazito loše kotira na ovom forumu ali ovo kućište ne bih stavio u tu kategoriju.

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
To sto bi ti uzea 1333Mhz-ni RAM ne znaci da je ispravno. Opce poznata stvar je da Fusion platforma beneficira sa brzim ram-om
Fusion platforma beneficira u gamingu sa memorijom koja radi na višoj frekvenciji. Pitanje je jedino opravdava li rast performansi razliku u cijeni.

Npr. u SC2 koji se navodi za gaming i to pri 1.680 x 1.050 razlika je:

1.333 - 53 FPS
1.866 - 62 FPS - porast performansi za 17%.

S tim da je sve preko 50 FPS odličan i ugodan gaming. Za tu razliku koja se i neće osjetiti treba izdvojit 70% veću cijenu (za 8GB).

A osim toga, teško je i naći 1.866 sa 4GB modulom i uglavnom dolaze sa 8GB tako da je razlika u cijeni 400 kn u odnosu na 4GB 1.333 koji je sasvim dovoljan. Definitivno prevelika razlika.

Jednostavno, 1.866 ne daje takav rast performansi da bi opravdao takvu razliku u cijeni i po meni je neisplativ odnosno bolje je novce uložiti u nešto drugo.

A što se tiče standardne platforme razlika u performansama između 1.333 i 2.000 je zanemariva.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 18.09.2011. u 23:56.
listerstorm je offline   Reply With Quote