..kupio sam pred par mjeseci novu p5gd1-vm mobo i u pocetku nije bilo nikakvih problema do prvog odlaska u servis..then all the hell broke loose..
..ploca ima q-fan feature koja dize ili spusta okretaje vent. ovisno o opterecenju i na pocetku sve je to radilo kako treba..na full load vent se vrtio oko 4500 i to se cijela soba tresla ali cpu temp. nije isla preko 55C..cpu je prescott 3.0..
..posto je meni komp stalno opterecen valjda se od te silne treskavice cooler malo pomaknuo nije se cpu hladio kako treba pa mi se komp stalno gasio jer bi postigo preveliku temp..
..nosio sam ga u servis posto je pod garancijom i u servisu su rekli da su namjestili cooler i da sad nebi trebalo bit problema..
..doma sam isprobao dali sve radi ali pri punom opterecenju bi dolazio na 68-70C a cooler bi se vrtio na 2220-2400 bez obzira na opterecenje..
..opet sam tako 3x isao u servis ali svaki put bi rekli da su oni vrtili bench. i da se njima zagrijava max. do 60C..meni doma vrti bench. na 68-72C..
..svaki put sam im rekao da cooler radi na istim okretajima i da tako to u pocetku nije radilo ali izgleda da sam govorio zidu..
..u biosu je sve namjesteno kako treba, q-fan je enabled, temp. ratio je na auto..i bez obzira ako se sta mjenja okretaji su isti..
..mene sad zanima ima li mozda nesto sto su oni predvidjeli a da je potebno na normalan rad coolera (da opet taj fuckin`q-fan radi kako treba)..???