View Single Post
Staro 10.09.2011., 03:41   #235
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Ja ih imam, odlični su i tihi su za fini pristojan propuh.
Najljepše je kad posve ugasiš PC i tajfuni vrte još cca 4 sekunde pa stanu.
Sjajni Nidec servo tehnologija. Vjerujem da češ biti zadovoljan tišinom.

Cijena je za nekima problem. Večina ovdje na forumu nikada ne gledaju na MTFB nego samo što više okretaja ( welcome read to rock ) i više propuha za malene nofčeke.
Dovoljno je imati samo 3 ventilatora u kučištu : usis, cpu i ispuh ( što manje okretaja nego na usisu. Zašto? Zato jer na napajanju imate ventilator koju ima primarnu zadaču za ispuh ) od 4 do 10 ventilatora je previše dižu razinu buke i nepotrebno tzv. porez na budale.

Neki se kunu da Coolermaster dobar ali ja ih praktički tvrdim na nisu naprosto ni do koljena kvalitete.

Vlasnik sam Sychte-a S-Flex (najdraži), Minebea, Gentletyphoon i Noctue.
Skupi jesu ali zadovoljan sam što traju duže na PC, torrent mašini 24/7 nisu prozujali za razliku od Slipstreama i Coolermastera za 60-tak kuna i prdnu za 4 mjeseci.

@Proudix
Pa jesi li zadovoljan tišinom? 2-3 stupnja ništa ne znači toliko Da imaš 5 do 10 stupnja više onda bi trebao početi zabrinjavati? Zar ne?

Pozdrav s VamPirovca
A što bi ti sad rekao da ti ja kažem da imam 7° manje temperature sa 4 venta na kejsu i 2 na cooleru od cpu? Nego kad sam se držao takvih 'mudrih' teorija kao što je tvoja pa imao samo 1 usis, 1 ispuh i 1 na cpu. A bome 7° nije zanemariva razlika, nikako.
Sve su coolermaster ventovi, razni modeli, 2 sickleflowa, 1 blue led, itd...
Pojedini (točnije 4 cm-a, samo su sickleflowi stari pol godine) su stari 3-4 godine, računalo mi radi 24/7 svo vrijeme, pa ti sad meni reci da je cm nekvalitetan.
Ili da je više od 3 venta porez na budale. Možda tebi je ako si noisefreak ili imaš underclockan cpu i to, ali ne možeš omalovažavati cijeli svijet jer misliš da si ti u pravu i da je tvoja teorija najbolja, kada to nije istina jer takva teorija nije primjenjiva za svakog korisnika pc-a i za svačiji setup.