Pozdrav,
pošto nisam dovoljno pametan, molim vas da mi pomognete.
Dakle, komp radi dobro neko vrijeme (nekad po nekoliko sati), a onda se počnu prikazivati artefakti po ekranu da bi nedugo nakon toga komp kompletno otkazao poslušnost.
Stvar se počela događati par dana nakon što sam ubacio dva ventilatora i uštekao još jedan monitor.
Konfiguracija:
IL9Pro V1.0
Intel Core2 4400 @ 2.00 GHz
WinFast PX 8600 GT Extreme 512 MB
2 GB RAM
Napajanje je neko noname, ima oznaku LC-4800BTX
Vrti se Win XP
Pokušao sam prebaciti grafičku na drugi PCI slot i reinstalirao drivere, proradilo na dva-tri dana, ali sad evo opet se javlja.
Sad sam ištekao drugi monitor i ova dva nova venta (Spire 80mm), u nadi da su oni krivci, ali pošto je komp star već nekoliko godina i nakupio svojih nekoliko tisuća sati rada, ne bi me čudilo da je nešto ozbiljnije otišlo.
Inače kučište je trenutačno otvoreno na obje strane i SpeedFan pokazuje 45 stupnjeva na grafičkoj i 48 na procu, no inače se temperature u radu vrte oko 65 do 75.
Stavio sam ovo pod hardverske probleme, no lako moguće da je i software u pitanju. AVG je našao neke nepravilnosti i dao sam mu da ih popravi, ali problem je i dalje prisutan.
Spreman sam formatirati HDD ako treba, no htio bih to izbjeći, pa ako netko ima iskustva s ovakim problemima i prepoznaje simptome...
Molim pomoć, hvala.