View Single Post
Staro 08.09.2011., 00:04   #25
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Nadam se da nije offtopic. Moram pitati. Vrijedi li ovo kuciste 500€? U biti vrijedi li ijedno HTPC kuciste toliko? Razlog zasto pitam je taj sto za 500€ kupis AV receiver sa kucistem koje je robusnije, kvalitetnije i ljepse od ovoga pa da i zanemarimo vrijednost elektronike koja je u njemu. Primjeri Denon AV-1912 (ili skuplji modeli sa apsolutno isim kucistem), ili Marantz SR4023.... Jednostavno mi ne ide u glavu kako jedno najobicnije kuciste cija je kvaliteta izrade i materijala daleko ispod ovih sto sam nabrojao, moze kostati jednako. I sta staviti u to kuciste? Natrpati unutra za HTPC nepotreban high end procesor, grafiku, 32GB RAM-a ili optimalne komponente koje zajedno kostaju ko trecina kucista?
Nije ovo gundjanje nego konkretno pitanje jer uskoro namjeravam nadograditi racunalo a od starih komponenti, koje su i vise nego dovoljne, sloziti HTPC. Da te komponente idem prodati ne znam bi li dobio 1k kn za njih a dolazim u situaciju da ili moram kupit neko jeftino plasticno gofno za 200kn (i to je previse s obzirom na kvalitet i izgled) ili za pristojno izgledajuce kuciste dati 3 puta vise love nego sto konfiguracija vrijedi. Dodje mi da kupim neko pokvareno pojacalo ili receiver i sam napravim ono sto mi treba.
skitnica je offline   Reply With Quote