Kako radi nekih testiranja moram imati sve browsere tj vecinu, tako sam danas udario u Chromeu malo "about
:memory" i neugodno se iznenadio.
Znao sam da trosi puno, ali mislim da je ovo malo previse.
Opravdanje kako je danas memorija jeftina i nije bas neko.
Osobno, Chrome mi je broj 1 browser....brz, stabilan, ima sve ekstenzije koje mi trebaju no ovo me neugodno iznenadilo.
Inace normalno mi je da imam puno otvorenih tabovapa mi tako Chrome starta odmah sa 18 tabova u samo jednom prozoru dok mi je u drugom sve ostalo (da, svi mi trebaju).
Gledajuci neki cold start, znaci prvo otvaranje browsera kod dizanja OS-a tu je Opera daleko najbrza.
Zadnjih cca sat vremena koristim Firefox 6.0.2 posto na ne znam koji naci daje daleko bolju sliku nego Chrome!? Da, ne kuzim ni ja u cemu je stvar, ali ovo mi je sada praznik za oci....doslovce me odmara.
Mozda je to radi fontova tj. ClearType ili kako se vec zove, ali ocigledno je da su boje daleko toplije i ugodnije nego na Chrome-u te je to jasno vidljivo bez nekih posebnih usporedbi.
Kazem, godinama sam koristio Firefox i onda se prebacio na Chrome i preporodio se....dok danas kada sam opet pokrenio Firefox nisam mogao vjerovat koliko stranice i slike bolje izgledaju na Firefox-u.
Budem danas cijeli dan koristio Firefox, sutra cu se prebacit na Operu pa na IE9 u petak (nisam vjerovao da cu ikada ovo reci, ali IE9 je trenutno jako dobar browser....bar meni i vise nema razloga za neke predrasude kao sto je to bio slucaj sa proslim verzijama).
Nego, zna netko u cemu je tocno stvar oko ovog prikazivanja slike i zasto sve izgleda toliko bolje u Firefoxu u odnosu na Chrome?
Evo i one potrosnje memorije (na svim browserima pokrenut Home page i sve ekstenzije koje koristim):