View Single Post
Staro 05.09.2011., 17:24   #12852
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Nisam htio opet ovu priču ali khmmmm bullshit!!!
Z1 i DO kad se sredi je vječan, o kakvim vi problemima pričate? Ja sam vozio i RS i Marza u ovom cjenovnom rangu i znam donekle razliku, a potvrdili su mi je i iskusniji ljudi (nije Zmijoljubac )
Što se tiče 9mm osovine, imao sam onog Drop Offa s njom i nije nikad bilo problema, a mislim da sam ga gazio pošteno. Jedini ajmo reć problem s njim je bio što nije imao podešavanje rebounda, pa se trebalo igrati sa uljima. S 55icom sam imao problema jer su bili oštećeni oringovi. Prekjučer su promijenjeni, jučer test na Dotki i radi ko duša

Ja bi na tvom mjestu uzeo tog Recona, i onda razmišljao o vilici za ekstremniju vožnju sa 20mm osovinom jer se i to dosta osjeti. Razlika je u radu između XC i FR vilice.
Dakle pusti priče o nepouzdanosti marza jer u ovoj kategoriji o kojoj pričamo imaju puno bolju ponudu od konkurencije Jedino, ne znam kako tvoja Kona podnosi više hoda od 100mm. Možda i ide 130mm ako je geometija kao na Hoss. Nju sam vozio sa Z1 na 130mm i dobra je, upravilja itd..
Ma dobro, ja sam se zajebavao iskreno i nisam htio opet pokrenuti priču, jer realno i prije si imao Drop offa i radio je dobro, bez ikakvih problema.

Problem je kod Marzocchija što njihovi vlasnici doslovno shvate onu da se vilica ne treba u 10 godina niti jednom servisirati ili ulje promijeniti. Upravo zbog toga je kupovati polovnog Marzocchija rizik. Gro mlađe ekipe ima te drop offove i ostale vilice (Z1 su također česte) i realno - ne paze ih, grebu ih i ne servisiraju nimalo.

Osobno bih išao na nekoliko Marzocchija, ali bez otvaranja vilice prije kupnje - ne hvala mada se RC3 Ti prodavala za 500kn.

Kod RSa je drugačije malo iako isto ima problema. Na Reconu problema nisam imao, sad kod Revelationa su se bushinzi malo opustili (al to je bilo nakon prve vožnje, što znači da su im tolerancije opuštenije nego prije) i to što mi je lockout otišao (jedna brtva koja je valjda na svim modelima RS-a znala odlaziti). Ali ja isto nisam napravio servis nakon 50h, a sad već imam preko 120h vožnje. Nije se trebao lockout izgubiti, ali je. No i dalje se mogu bez problema voziti. Tako da nije uopće poanta RS vs ostali. Ali za 700kn, rađe uzmem Recona sa Motion Controlom nego išta drugo što se nudi od bilo koga drugoga u tom cjenovnom rangu. HSCV damper se kod Marzocchija ne može dobiti za tu lovu (može, ali rijetko i to prodaje netko tko pojma nema), a ipak MC je bolji od ostaloga što nudi Marz. Da se radi o 1200kn, već bi se dalo razmišljati.

Druga je stvar ako netko želi ultra laganu vilicu da onda tu Marzocchi ne može prismrditi. Ali tu o tome ne pričamo.

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
p.s. Vuco bio sam ja u skakačem timu i prije 55ice, ona je samo dala više sigurnosti. Dotka može biti puno izazovnija od Sljemena ako to želiš

p.p.s. nema potrebe opet o RS vs Zoki temi, ajmo pomoći čovjeku da preskoči korake koje smo neki napravili. Svaki put moramo opravdavati izbor Marza ispred ostalih, a znamo da je više od nekoliko tu prisutnih napravilo prijelaz sa RS na Marza (uključujući donekle i mene).
Daleko od toga da Dotrščina nije zabavna. Je. Nik i Destroyer su mi pokazali još neke nove rute i sve je to super, ima i strmih padina, skokova, svega. Ali brat bratu, meni je najdraže ono što smo napravili MIK, Nik i ja prije mora, kad smo otpeljali veliku većinu Medvednice. To mi je bio vrh iskreno, čak mi žao što nije bilo blata malo. Ali bude sad, valjda ćemo to ponoviti . Uostalom, ja i dalje tvrdim da niste probali strmo Sljeme jer se niste spustili po 55ici.

A znam kako je to kad se pređe sa 32mm noge na veće. Čak nit osovina ne igra toliku ulogu (barem kod mene sa 9mm TA), ali 35-36mm noge se osjete užasno.
I Grma je meni super, stvarno su dečki uložili puno truda, ali to je minuta i pol vožnje. Dosadi brzo, a i ne volim kad mi se kotači odvajaju od poda .

Kupujte što želite, (ne)vozite se gdje želite, kako kome paše. Ali stalno pričati kako imate nekih sitnih problema radi kojih ne možete voziti bicikl normalno (bilo jer rebound nije dobar pa se treba kupovati ulje i što sve ne, jer ništa nije đabe ili pak da ti brtva pušta i da se ne možeš voziti normalno), pa onda reći da je vilica vrh vrhova je po meni glupo. A tako krene svaka priča sa Marzom na PCE-u.

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 05.09.2011. u 17:39.
Vuco je offline   Reply With Quote