Tema: Motori
View Single Post
Staro 02.09.2011., 18:29   #221
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Pitaj cure jel više vole dva velika klipa ili četiri mala.

Priča mi susjed da se je utrkivao sa Yamahom R1 i da je u 1. i 2. brzini puno brži tek ga je u trećoj R1 uspjela stići i da joj više nemože parirati, ali kad idu na daljnji put R1 više troši od RSV i puno lakše je s njom krenuti u preticanja zbog većeg okretnog momenta na malom broju okretaja.
r1 je brži samo po pravcu, za sve drugo nema ovjes... serijskoj r1 se na grobniku pregrijavaju kočnice nakon par krugova i ostaješ bez njih, naravno ako se ne voziš kao baba. ima neko loše tvorničko ulje kočnica, što je bedasto u odnosu koliko vrijedi motocikl.

da bi yamaha bila alpari sa gornjom rsv, trebalo bi zamijeniti prednje vilice, zadnji amortizer, staviti pletena crijeva kočnica i još par sitnica...

jedino što je vožnja na r1 dramatičnija, čini ti se da ide bolje. to mi je pričao vlasnik oba motora sa dosta iskustva na motorima, na stazi i izvan nje.
ja sam vozio (kratko, nekih 150 km) rsv. gledajući po kilometar-satu ide prebolesno, a čini ti se da je svaka brzina prekratka. motor daje toliko sigurnosti, osjećaj je da se voziš puno sporije nego što to brzinomjer pokazuje. možda postoje bolji motori sa više konja, ali ovo je najbolji paket motocikla koji sam ikad isprobao...
mymoon je offline   Reply With Quote