Staza ima jedno 3-4 orijentacijska problema, ali nista strasno (39tka nije nista posebno, cak je i dosadna, ali ona singlica uz potok do Srneca je vrhunska uzivancija, i samo zbog toga se isplati tuda spustiti):
(1) Prvi je prije skretanja na singlicu za Srnec, 50m prije dodjes na Y krizanje a nista ne pise - mislim da je svejedno kuda jer svi putovi vode u Rim - odnosno na siroki makadam s kojeg se strmo nizbrdo lijevo odvaja vec spomenuta singlica (na jednom drvetu je strelica i natpis 500 stuba, crvenom bojom).
(2) Kad dodjes na izletiste Srnec mozes ici lijevo oko stijene, i bas tuda treba ici iako izgleda da tuda bajk ne moze i da je bolje desno. Desno (preko mostica) je za 500 stuba. Ta singlica do Srneca je fenomenalna za voznju - ali nije za pocetnika.
(3) Nakon Srneca se vozis jos malo po singlici i izbijes na siroki makadam, samo peres nizbrdo po njemu i pratis markacije staze 39, tesko da ces fulati sve do pred kraj (ima dosta spusta i ako me sjecanje ne vara jedno skretanje u lijevo). Pred sam kraj spusta se nadjes u sumi, nitko tuda ne prolazi, cak i markacije nestanu, hrpetine lisca i tu sad vec nabadas stazu. U jednom trenutku ces naici na plitki kanal (tipicno sljemenski) , trebao bi biti s desne strane, i bas treba ici po njemu, sto dalje ides po njemo on ce biti dublji (do metra), zna biti dosta vlazan/blatan, ali samo peri po njemu do trosnog drvenog mostica gdje ces bajk na rame i preko njega

.
(4) Sad bi trebao biti na asfaltu i u selu Pila, pratis cestu i skrenes na prvi lokalni asfaltirani puteljak desno i dalje po markacijama. Sve je izvrsno markirano ne mozes fulati, vozis se po brezuljcima i izmedju vinograda, i nakon nekog vremena ce trebati skrenuti desno u grmlje, strmo nizbrdo - s ceste se uopce ne skuzi - zato i treba stalno paziti na markacije jer je sve oznaceno. Kroz sumu samo po stazi koja je dobro uocljiva.
Iako tako ne izgleda stazu 39 je puno lakse potrefiti nego 18-20