na thompsonu ima opcija da se to moze napraviti preko telneta, ali nazalost to neradi kak spada. Najbolje ti je na ostalim kompovima podesiti fiksnu brzinu s nekim programom ako se tebi gusi veza. Ja sam isto tako imao problem, kad sam primjerice igrao neki fps online i onda kad bi netko drugi na svojem racunalu otvorio youtube video ili slicno to bi tada povuklo cijelu brzinu i meni bi bili veliki lagovi a svi znaju koliko je to zivcirajuce. Kad nije islo preko routera tad sam poceo koristit
http://bandwidthcontroller.com/ Program radi ko client-server i ti se s client programom spajas na "server" tamo mijenjas postavke (UL/DL i drugo) mozes staviti i pod sifru i onda jedino ako se ponovo spojis i promjenis postavke ili obrises program se mice i ogranicenje brzine. Odkad ga koristim nisam imao problema s nicim ni lagovima, a isto tako nitko drugi se nije zalio na losu vezu, program stvarno radi zvijerski - preporuke, najjednostavnije i najbrze rjesenje, pogotovo ako tebi treba samo za 1 pc.