Napomena: ništa na kompjuteru nije overclockano i ništa novo nije stavljeno već dugo vremena
CPU: Q9550
GPU: GTX470
PSU: Corsair HX620W
U zadnjih par dana pojavio mi se problem da se kompjuter iznenadno počeo restartati prilikom igara.
Pojave koje su se desavale:
- nakon cca. minutu-dvije komp se smrzne na 5-10 sec i onda usljedi restart
- prilikom pokusaja pokretanja igre pojavi se "nvidia drivers stop responding"
- jednom pokusan Heaven bench i nakon 20-ak sekundi restart
- pokusana reinstalacija Nvidia drivera, ali neuspjesno jer prilikom reinstalacije dodje do restarta (ne normalni instalacijski restart nego iznenadni usred procesa). Pokusano nekoliko puta i svaki put isto
- pokrenut 3DMark06 i nije izvrcen do kraja, ali za vrijeme izvrsavanja je davao iznenadjujuce niske FPS
- desilo se da vidim da komp normalno radi, ali se na monitoru pojavi ona poruka kao kada nije spojen kabel
U petak je u komp stavljena 8800GTS 640MB i sve radi potpuno uredno. Instalacija drivera prodje bez problema.
Sve temperature (pa tako i graficke) su normalne.
Graficka je stara 1,5 godinu, PSU 4 godine.
Sta bi moglo biti - PSU ili graficka?
S 8800GTS sve radi OK, ali ona ni priblizno ne opterecije PSU kao GTX470.
Nekako sam sklon vjerovati ja graficka pocinje lagano umirati cisto zbog problema da restart uslijedi i prilikom instaliranja drivera.
Takodjer, i sam restart usljedi nakon 5-10 sec smrzavanja - pretpostavljam da bi PSU izazvao instantan restart dok graficka se pokusava iskobeljati, ne uspije i puf - restart.
Vase misljenje?