View Single Post
Staro 20.08.2011., 21:30   #12386
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Glupost živa, pa to je za skijaše i snowboard, takvu sličnu imam i ja za board, ali to nikad nebi ni pomislio stavit na bicu po hladnome vremenu.. Oznojiš se i onda opičiš nekakav spust, mora da je hladno na mozak za popizdit
Nema neka alternativa koja prekriva samo uši i usta/nos??
Gle, na -15°C na Sljemenu za spust dušu dalo. Dok se penjem na glavi imam običnu kapu, a pod vratom tu balaklavu. Imamo oko 2,5h penjanja od doma i nikad nikakvih problema.

Kad smo gore i krene spust, mičem kapu i stavljam balaklavu preko cijele glave i naočale na oči. Opet super, hladnoće nema.

Ma vraga, čak i kad imamo staze gdje se spuštaš i opet penješ (znači kad imam balaklavu preko cijele glave), mokro je iznutra i opet - vjetar ne prodire unutra niti hladi glavu. Cijelu zimu, svaki vikend smo se vozili gore, nisam imao niti jedan jedini problem sa zdravljem (ili da me propuhalo ili pak sinusi).

Zato sam se razbolio prije mora na +35°C, al to je druga priča.

Na skijanju nikada nisam imao balaklavu, ali za bicikliranje po zimi - buraz i ja imamo istu i odlična je stvar. Krpa se kako može. Za 35kn koliko me došla, vrhunska stvar.