Evo malo sam se uhvatio lokalnih mreža tj. administriranja računala u lokalnoj mreži...ovo radim za jedan seminar na faksu, ima dosta turtoriala na netu ali sve mi je to pomalo zbunjujuće. Od opreme imam jedan običan switch na koji su spojena 4 računala, taj switch je spojen na router i sam server je spojen na router, samo da napomenem router je klasični tcomov i to mi je izlaz na internet. Znači sva računala u principu dobivaju svoju IP adresu od routera (tj. na routeru je podešen DHCP). Na ova 4 računala je instaliran windows Xp, na računalu koje bi trebalo igrat ulogu servera je Windows Server 2008 R2. Mreža je zamišljena tako da "server" jednostavno dijeli jednu svoju particiju ostalim računalima i to je to (za potrebe ovog sam samo stavio da su xp mašine i win 2008 članovi iste workgroupe i tako sam ih uspio namjestit da se međusobno vide dijeljeni diskovi). E sad me zanima kako na toj jednostavnoj lokalnoj mreži namjestit Active Directory gdje su mi dodana sva 4 računala? ne znam uopće od kud krenut i kako to kombinirat s ovim tcomovim routerom..pa eto ako netko ima malo strpljenja da mi to malo pojasni po koracima..hvala