Hamm, pogledaj i Tropa de elite, ako nisi, još je bolji. Dobar je i City of Men.
Ja sam nedavno također pogledao Panov labirint i odličan mi je onaj magični dio, poprilično bolji od partizanskog dijela (iako je glavni negativac jako dobro odglumio). Odličan mi je dizajn onih stvorenja, posebno ono biće koje ima oči na rukama. Mislim da onaj glavni lik koji daje zadatke djevojčici odgovara opisu satira:
Citiraj:
|
1. (mn) mit. starogrčki demoni šuma i planina, prikazivani s jarčjim nogama, repom, bradom i rogovima, vijencem od bršljana na glavi, obično sa sviralom; obijesni, veseli, razuzdani, lijenčine i bludnici koji su lovili nimfe; najviše slijedili boga Bakha (Dioniza) i sudjelovali u orgijastičkim obredima, bakanalijama; u srednjem vijeku i renesansi bili su alegorija zla i bluda; rjeđe duhovi plodnosti
|
Nije mi jasno zašto naslov Panov labirint, satiri se pojavljuju i u Planinama Petra Zoranića, ako se ne varam.
Greed, for lack of a better word, is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms, greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind.
Zadnje izmijenjeno od: Mattheous. 17.08.2011. u 04:40.
Razlog: disgrafija
|