View Single Post
Staro 15.08.2011., 11:18   #12316
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Ovisno koje kočnice imaš, DOT tekućina za avid i hayes ili mineralno ulje za shimano, maguru, ako se ne varam, ali zna biti ovisno i o samom modelu, ne samo o proizvođaču. Naravno, provjeriti treba prije nego se bacaš u te vode jer su te dvije tekućine jako različite.

Tekućinu mijenjaš kad odzračuješ kočnice, dakle kad ti ručica kočnice počne biti premekana ili nakon dužeg kočenja počne propadati ili pak ak propada i na mjestu.

Iako nakon ovog što sam vidio kod svojih kočnica mislim odzračivati i mijenjati tekućinu najmanje svake godine, zlu ne trebalo.
Kočnice su Hayes..

Moram priznat da ja baš i nisam nešto prezadovoljan sa tim diskovima.. Zadnja kočnica dobro radi ali prednja, hmm, nekako imam osjećaj a to nije to.. Kad stisnem obe kočnice onda je naravno super (tako inače i kočim) ali pojedinačno bolje koči zadnja nego prednja..

Za sad neću ništa mijenjat ali početkom godine bi mogao.. Inače bica je kupljena 24.06.2011..

Dužnost servisera je da mi za prvi puta besplatno napravi, ili?

Jer ću inače sam te stvari radit, ali kako je bica pod garancijom onda nek servis to radi, ako uopće promjena tekućine spada u garanciju??