Citiraj:
Autor ShanTech
Nije. Zašto? Zato jer se danas svašta krade, tako da moraš imati račun.
|
? racun moras imati za sve? plus, zar nije ovo posao jedne policije, a ne inspekcije, sto se krade tice? mozda malo blesavo zvuci, ali zar krada spada pod ovlast inspekcije, pa da se ima "pravo" pozvati na izgovor: "a sto ako je ukraden?"?
plus, laptop je od vlasnika, ali nije od obrta/objekta. zar ova dva pojma nemaju neku razliku? da li to znaci da je i mobitel kojeg doticni covjek ima - vlasnistvo objekta? pojma nemam, ima recimo ipad, i on spada pod mogucu inspekciju? treba imati racune za jedan-dva mobitela, ipad i laptop i jos jedan laptop?
razumio bi da je rijec o laptopu koji je u vlasnisvu birtije i da onda treba imati sve racune i papirologiju i biti prijavljen itd itd, ali ovo je lap od covjeka.
zar zaista, po zakonu, ja ne mogu (karikiram ja) doci u birc i ostaviti laptop za surfanje?
i da, jos jedno pitanje onda. sto ako je rijec o linuxu OS-u? ista je prica za laptop, posto se nema njegov racun? isto se moze tretirati kao ukraden, i kao nekakav izvor prihoda?
ovo pitam jer mislim da smo se malo pomaknuli od samog prvog pitanja.
sto da je recimo rijec o nekakavoj P4 kanti za surfanje, sklopljena iz oglasa? da li bi se i za takav komp ocekivalo da se ima racun, od komponenti?